#GeziParkı, Nilüfer’de yaşatılacak

Ataevler Mahalle Komitesi’nin aldığı kararla, Gezi Parkı’nda hayatını kaybedenlerin isimlerini yaşatmak amacıyla Ataevler’de bulunan yeşil alana Gezi Parkı ismi verildi.  Alana Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gezi Parkı’nda hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan’ın aileleri ve vatandaşların katıldığı törenle Gezi Parkı tabelası çakıldı.

Gezi Parkı olaylarının Türkiye’de demokrasi ve özgürlük mücadelesi olduğunu vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “İnsanlar artık çevresinde herhangi bir şey yapılmak istendiğinde yerel ve genel yönetimler tarafından kendilerine sorulmasını, fikirlerinin alınmasını ve süreçlere kendilerinin de dâhil edilmesini istiyorlar. Bu haklı bir talepti. Bu anlamda Gezi Parkı’nda yapılan düzenlemeyle ilgili talebin yerine gelmemesi neticesinde ve ardından da Türkiye’de gerçekten yoğun bir baskının karşılığında özgürlük ve demokrasi mücadelesinin sergilendiği bir yer oldu. Gezi Parkı deyince biz bu şekilde algılıyoruz. Nilüfer’de 2009 yılında başlamış olduğumuz demokrasi ve özgürlük mücadelesi sürecine katkı koymak maksadıyla mahalle komitelerini devreye soktuk. Henüz istediğimiz seviyeye ulaşmasa da önümüzdeki süreçte Nilüfer, demokrasi ve özgürlükler kenti olacaktır. Bu anlamda Nilüferlilere güveniyoruz. Ataevler Mahalle Komitesi’nin kararıyla, Gezi Parkı’nın Nilüfer’de oluşturulacağı alandayız. Burada, Gezi Parkı’nda olduğu gibi yetişmiş ağaçlarımız var. Bu alanda gerekli düzenlemeler yapılacağı gibi, ağaç ilaveleri de olacak. Gezi Parkı’nda hayatını kaybeden kardeşlerimizi saygıyla anıyor ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Önemsediğimiz bir süreçtir. Daha önce Türkiye’ye örnek olan ‘Direniş’ sergisini de Nilüfer’de yapmıştık. Nilüfer Halk Forumu’na böyle bir girişimi başlattığı için teşekkür ediyorum. Ailelerin de bu süreçteki katkılarını biliyor ve önemsiyoruz. Bundan böyle kaybettiğimiz güzel insanların isimleri, bu parkta yaşatılacak. Bu sayede hayatını kaybedenlerin anıları, yaşamlarından kesitler mutlaka olacaktır ve geleceğe aktarılacaktır. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gezi Parkı’nda yaşanılanların Türkiye’nin aydınlanmasına ışık tutacağına inanıyorum,” dedi.

Ali İsmail Korkmazın babası Şehap Korkmaz da yaptığı açıklamada, “Ali İsmail sadece insanları değil, doğayı ve tüm canlıları seven biriydi. Her canlıya sonsuz sevgi ve saygısı vardı. Çocuklarımızın her biri gencecik, pırıl pırıl fidanlardı. Ruhları şad olsun. Çocuklarımızı unutmadıkları için ve onların isimlerini yaşatmak adına bu tarz yerleri tahsis ettikleri için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve emeği geçen herkese teşekkür eden Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da, “Ahmet Atakan doğasına sahip çıkmak istedi ve Gezi Parkı süresince sürekli alanlardaydı. Haksızlığa karşı geldi ve katledildi. Ahmet Atakan bir ailenin yetiştirdiği tertemiz, pırıl pırıl bir gençti. Bu ülkenin Başbakan’ı Gezi Şehitleri’ni bile terörist ilan etti. Tüm Türkiye’ye buradan doğasına sahip çıkması için sesleniyorum. Şuan çok mutluyum. Eminim Ahmet de çok mutludur. Çünkü kendisi de doğayı çok seviyordu,” diye konuştu.

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ise, “Bu tür şeylerin artmasını ve çocuklarımızın unutmaması bizim için çok önemli. Çocuklarımız, kendilerini halk için siper ettiler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

Açıklamaların ardından Ataevler Mahallesi’nde bulunan ağaçlık alana Gezi Parkı olarak düzenlenmek üzere tabela çakıldı.

Öte yandan Nilüfer Halk Forumu öncülüğünde ve Nilüfer Kent Konseyi’nin desteğiyle birlikte Üç Fidan Parkı’nda ÇapulFest etkinliği düzenlendi. Sağanak yağışa rağmen bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve Berkin Elvan’ın aileleri, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Nilüfer Halk Forumu, Abbasağa Forumu, Yoğurtçu Parkı Forumu temsilcileri, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı, Narlıdere Dayanışması temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı. Müzik gruplarının sahne aldığı etkinlikte, çeşitli stantların yanı sıra, Resim, Ebru ve Kadın Atölyeleri de açıldı. Şehap ve Emel Korkmaz, Emsal Atakan ve Sami Elvan’ın konuşma yaptığı sırada etkinliğe katılan gençler gözyaşlarına hâkim olamadı.