Nilüfer’de Balkan rüzgârı esti

Bursa’da Balkan kültürünü tüm zenginlikleriyle yaşatmak için bu yıl beşincisi düzenlenen Nilüfer Görükle Balkan Panayırı, yerli ve yabancı çok sayıda sanatçıyı sahnesinde ağırlayarak Bursalıları coşturdu. Görükle Balkan Mahallesi Pazar Alanı’nda Cumartesi günü DJ Samet&Murat’ın eşsiz performansıyla başlayan etkinlik Pazar akşamına kadar devam etti.

Çok sayıda Nilüferli’nin katıldığı etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık, Bal-Göç Genel Başkanı Yüksel Özkan, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Nilüfer Belediyesi meclis üyeleri, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin yanı sıra Kırcaali Milletvekili Şaban Ali, Şumen Milletvekili Aydoğan Ali, Koalninvo Belediye Başkanı Nida Ahmedov ve Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murat, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı.

Bozbey vatandaşları mahalle komitelerine çağırdı

Nilüfer 5. Görükle Balkan Panayırı’nın açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 26 Ekim’de yapılacak olan Mahalle Komiteleri seçimlerine dikkat çekerek, demokrasi kültürünü Nilüfer’de yeşertmek istediklerini söyledi. Başkan Bozbey, “Bizler çok farklı inançlara sahip olabiliriz, çok farklı siyasal düşüncelere de sahip olabiliriz. Önce insan ilkesiyle birbirimize sevgi elimizi uzatarak birbirimizin gözlerine sevgiyle bakmalıyız. Biz birbirimize ne kadar yaklaşırsak, ne kadar kucaklaşırsak bu ülke o kadar ilerler ve dünyanın her tarafından güçlü bir ülke olarak görülür. Bizler insan sevgisiyle; barışa, demokrasiye ve özgürlüklere inanan insanlar olarak bu ülkenin geleceğinde de söz sahibi olmak istiyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak demokrasi adına Türkiye’de uygulanmamış bir olayı 2009’dan beri sürdürüyoruz ve şimdi de artık önünü açarak tam demokratik hale getiriyoruz. Bundan sonra söz sahibi siz olacaksınız. Bu demokrasi şöleninde Balkan Mahallemizi ve tüm mahallelerimizin aktif olarak katılmasını istiyoruz,” dedi.

Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık da Görükle Balkan Panayırı’nın coşkusunun her yıl artarak devam ettiğini belirterek Balkan kültürünü Nilüfer’de yaşatmaktan gurur ve onur duyduklarını söyledi.

Türkiye’de son zamanlarda artan gerginliğe dikkat çeken Bal-Göç Genel Başkanı Yüksel Özkan da Türkiye’nin barış ve kardeşlik ortamını kimsenin bozamayacağını vurguladı. Özkan, “Biz Balkan göçmenleri olarak bu ülkenin birliği ve beraberliği için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Sağduyu içinde kardeşliğin tesisi için her zaman adım attık atmaya da devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Grubu Türkiye’nin tüm renklerini Balkan Panayırı sahnesine taşıdı. Halk Dansları grubunun renkli gösterisi ve Balkan müzik grubu Trockya Blues’un seslendirdiği parçalarla Balkanların eşsiz tınısı Nilüfer’de hayat buldu.

Ferhat Göçer’den unutulmaz performans

Türkiye’nin sevilen ismi Ferhat Göçer de sahne alarak geceye damgasını vurdu. Dillerden düşmeyen unutulmaz şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendiren Ferhat Göçer, sahne performansıyla göz doldurdu. Binlerce hayranıyla şarkılar eşliğinde tek yürek olan Ferhat Göçer, Bursalı hayranlarına keyifli bir gece yaşattı. Konserin sonunda, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ünlü sanatçıyı performansından dolayı kutlarken Ferhat Göçer ve Nilüferliler birlikte özçekim yapmayı da unutmadı.

Bozbey vatandaşlarla kucaklaştı

Görükle Balkan Panayırı’nın ikinci gününde ise Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık ve Meclis Üyesi Naci Kale tüm gün panayır alanında gezerek yurttaşlarla sohbet etti. Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Konseri’nde birbirinden güzel eserleri seslendiren koroya Başkan Bozbey de eşlik etti. Bozbey Ormancı ve Yeşil Ördek şarkılarını seslendirerek katılımcılardan büyük alkış topladı.

Günün ilerleyen saatlerinde klarnet sanatçısı Nezin İzmirli sahne alarak Bursalıları coşturdu.

Dans gösterileri panayıra renk kattı

Nezin İzmirli’nin klarnet dinletisinin ardından sahne alan Çiğdem Taştan Makedonca ve Türkçe şarkılarla izleyiciyi kendine hayran bıraktı. Panayır yabancı dansçıların gösterileriyle görsel şölene dönüştü. Coşkuyu en üst seviyeye taşıyan dans gösterilerinin ardından Bulgar sanatçı Eva ve Djena geceye renk kattı. Ses ve güzellikleriyle Balkan Panayırı sahnesini renklendiren sanatçılar dinleyiciden büyük alkış aldı. Eva ve Djena zaman zaman sahneden inerek hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İki gün boyunca süren Nilüfer 5. Görükle Balkan Panayırı’nda katılımcılar dolu dolu bir hafta sonu geçirdi. Aileler çocuklarıyla birlikte panayır alanına kurulan oyun parkında eğlenerek keyifli dakikalar yaşadı.