Nilüfer’de en çok atık yağ toplayana ödül

Nilüfer Belediyesi öncülüğünde 2007 yılından bu yana okullarda bilinçlendirme eğitimleri sayesinde çevre duyarlılığının kazandırılmasının amaçlandığı yarışmada dereceye girenler ödüllendirilecek. Çevreye duyarlı çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olan Nilüfer Belediyesi Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve KOLZA Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş birliğiyle Okullararası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması başladı. İmzalanan protokol çerçevesinde başlayan projeyle Nilüfer’deki ortaokul ve liselerde bilinçlendirme eğitimleri sayesinde çevre duyarlılığının kazandırılması amaçlanıyor. 8 ay boyunca sürecek yarışmaya Nilüfer ilçesinden 99 okul katıldı. Yarışma sonunda 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenecek ödül töreniyle özel okullardan ve devlet okullarından toplam 6 okul ile öğrenciler ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmaya katılan okul ve öğrencilerin isimleri ile topladıkları atık yağ miktarı Nilüfer Belediyesi’nin internet sitesinden açıklanacak.

Nilüfer Belediyesi Çevre Bürosu tarafından 2006 yılından buyana toplanan atık yağ çalışmaları sonucu bugün 575 sitede bidon bulunmaktadır.