Kediler Nilüfer’de ‘ev’lenmeye devam ediyor

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Dünya Hayvanları Koruma Günü ve Haftası nedeniyle bu yıl da anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Daha önce Nilüfer’de çeşitli mahallerde kedi evi yerleştirerek sahipsiz sokak kedilerini hayvan severlerle buluşturan Nilüfer Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü bu hafta da 5 farklı mahallede bu uygulamayı gerçekleştirerek sayıyı 14’e çıkarttı. Barış Mahallesi’nde bulunan Dalyan Parkı’ndaki kedi evi tanıtımına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman ile çok sayıda hayvansever derneği temsilcisi de katıldı.

Nilüfer’de yaşayan her canlının mutluluğunu hedeflediklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Bu nedenle, Nilüfer Belediyesi olarak çalışmalarımız, hayvan dostlarımızı da düşünerek, onların yaşam hakkını da gözeterek devam ediyor. Burada sadece bir adet kedi evimizin açılışı yapıyoruz. Ama aslında bir vizyon açılışını ve tanıtımını yapıyoruz. Çünkü bununla beraber, ilk aşamada mahallelerimize, bu hafta itibariyle 5 adet kedi evi daha yerleştirdik. Devamında bu sayıyı 10’a tamamlayacağız ve gelen kedi evi taleplerini de zamanla karşılayacağız. Daha önce Osmanlı mimarisiyle 4 kedi evi daha yerleştirmiştik. Yeni ilavelerimizle sayımız 14’e ulaştı. Hayvan sevgisi ve sokak hayvanları ile sahipli hayvanlarımıza her koşulda ve ihtiyaçta hizmet sunmaya ve taleplerini karşılamaya devam ediyoruz,” dedi.

2003 yılından beri sokak hayvanları için stratejik plan ve hedeflerimizde yer alan ‘hayvan dostu’ yaklaşımımızı ara vermeden sürdürdüklerini kaydeden Bozbey, “2008 yılından beri;   8 bin 755 sokak hayvanına müdahale ettik. 3 bin 955 hayvanı kısırlaştırılmasını ve rehabilitasyonunu sağlayarak doğaya ve alındığı yere geri dönüşünü gerçekleştirdik. En büyük hedefimizden biri sahiplendirmelerdir. 2008 yılından beri 4 bin 348 sahiplendirme gerçekleştirdik.  4 bin 407 hayvanın tedavi ve ameliyatlarını yaptık. Bir yılda ortalama 450 - 500 adet kırık ameliyatı yapıyoruz. Tüm Nilüfer’de 22 adet manuel beslenme odağı, 5 adet otomatik beslenme odağı, 1 adet tavşan evi, 60 adet pet atık ünitesi, 50 adet otomatik su odağı, 150 adet uyarı levhası, şu anda 7 adet olan, 15’e çıkaracağımız bayat ekmek kumbarası bulunuyor. 5 güvercin evimiz var. Köpek parklarımızı 2’ye çıkardık, 5 tane daha yapacağız. Nilüfer’de hayvan dostlarımız da gülümsüyor, gülümsemeye devam edecek,” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve Kennerman kedi evini kullanıma açtı.