Nilüfer Cumhuriyet coşkusuna hazırlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tüm kenti Atatürk  posterli bayraklarla donatmak için çalışma başlatan Nilüfer Belediyesi’nin organizasyonuyla  Cumhuriyet coşkusu  bu yıl da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’na taşınacak.

Cumhuriyet Bayramı son 10 yılda olduğu gibi bu yıl da Nilüfer’de halkla birlikte kutlanacak.  Nilüfer Belediyesi 91. yıl kutlamaları için hummalı bir çalışma içinde.  Nilüfer’de kutlamaların önemli bir merkezi haline gelen Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Cumhuriyetin 91’inci yılında da büyük coşkunun adresi olacak.   Cumhuriyet şöleninin gerçekleştirileceği  FSM Bulvarı 29 Ekim günü  bir kez daha  tarihi kalabalıkları ağırlayacak.

Kutlamalar Cumhuriyet Yürüyüşü ile Acıbadem Kavşağı’ndan saat 19.00’da başlayacak. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de  katılacağı yürüyüş FSM Bulvarı boyunca devam edecek ve Hastane Alanı’nda son bulacak. On binlerce kişinin katılacağı Cumhuriyet Yürüyüşü’nün ardından  sanatçı Sertap Erener konser verecek. Ünlü sanatçı, şarkılarıyla vatandaşlara Cumhuriyet coşkusu yaşatacak.

60 bin bayrak

Nilüfer Belediyesi 29 Ekim günü tüm ilçeyi Atatürk posterli  bayraklarla donatmak  için de belli noktalarda ücretsiz bayrak dağıtımına  başladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu yıl vatandaşlara 60 bin bayrak dağıtılacağını açıkladı. 2005 yılından bu yana 10 yıldır Nilüferliler’in tek yürek halinde yürüyüşe katıldıklarını hatırlatan Başkan Bozbey, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Bozbey, “Cumhuriyet Bayramı’nı, Cumhuriyetimizin 91’nci yılını hep beraber, halkımızla birlikte, halkın bayramını, Türkiye’nin bayramını yine halkımızla FSM’de kutlayacağız. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda saat 19:00’da başlayacak yürüyüşümüzün ardından, Cumhuriyet coşkusunu olanca gücüyle yaşadıktan sonra Sertap Erener konseri ile beraber coşkumuzu doruğa tırmandıracağız” dedi.

Bozbey’den yürüyüşe davet…

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yürüyüşe katılanları sürprizlerin de beklediğini kaydeden Mustafa Bozbey, “2005 yılından bu güne kadar Nilüfer Belediyesi olarak bayrağımızı dağıtıyoruz. Bu yıl ayrıca Cumhuriyet Bayramı’na katılan 10 bin kişiye sürpriz t-shirt dağıtacağız. Bu yıl da  Türkiye’nin en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramı’nı en iyi şekilde kutlamanın gururu ve  mutluluğunu yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda düzenlenecek yürüyüşe tüm yurttaşları davet eden Başkan Bozbey, “Cumhuriyet barış demektir, cumhuriyet demokrasi demektir, cumhuriyet gerçekten insan hakları demektir. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin cumhuriyete sahip çıkacağına ve Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlayacağına inanıyorum. Bütün Bursalıları ve civar illerdeki vatandaşlarımızı cumhuriyet coşkusunu yaşamak üzere Nilüfer’e davet ediyorum” diye kaydetti.

Atatürk posterli bayraklar  Nilüfer Belediyesi personeli tarafından Nilüfer Belediyesi Halkevi, Nilüfer Kent Konseyi (FSM Bulvarı), Nilüfer Dernekler Yerleşkesi ve Nazım Hikmet Kültürevi önünde oluşturulan noktalarda ücretsiz olarak dağıtılıyor. Halkevi önündeki bayrak dağıtımına Başkan Bozbey de katıldı.

Bayrak dağıtımı sabah saat 09:00 ile saat 18:00 arasında  28 Ekim tarihine kadar  devam edecek.