Hakan Akdoğan yazın hayatını anlattı

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, edebiyat dünyasının önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Dilbilimci ve yazar Hakan Akdoğan, Nilüfer Belediyesi’nin Kasım ayı etkinlikleri kapsamında Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileriyle bir araya gelerek yazın hayatını anlattı. ‘Nü Peride’, ‘Gölge Yaşatan’, ‘İlişmek’ ile son kitabı ‘Varlık ve Piçlik’ üzerine öğrencilere söyleşi gerçekleştiren Hakan Akdoğan, kitap yazmanın püf noktalarını anlattı.

Türkiye’de yazar yetiştirmenin çok zor olduğuna değinen Akdoğan, öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. Hakan Akdoğan, “Yazmadan okursun ama okumadan yazamazsın. İyi yazmak, eleştirel okumakla başlar,” dedi.

Dilbilimci, yazar Hakan Akdoğan öğrencilere son kitabı Varlık ve Piçlik’ten de bölümler okudu.