Başkan Bozbey’e Demokratik Katılım ödülü

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, 25. Yıl Özel Ödülleri kapsamındaki Demokratik Katılım Ödülü’nü Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e vermeyi kararlaştırdı. Kurucu Başkan Yılmaz Akkılıç’tan bu yana her yıl toplumsal mücadeleye katkı yapan kişi ve kurumları ödüllendiren ÇGD, bu yıl da 7 ayrı dalda kişi ve kurumları ödüle değer gördü. Bu kapsamda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de “Halkın yönetime doğrudan katılımını sağlayan Mahalle Komiteleri’ni yeniden canlandırdığı” için ödüle değer görüldü. 4 yıl önce çalışmalarına başlanan Nilüfer Kent Konseyi bünyesindeki Mahalle Komiteleri için geçtiğimiz Ekim ayında yeniden seçim yapılmış ve 42 mahallede komiteler seçimle belirlenmişti.

ÇGD   Bursa Şubesi ayrıca Gazeteci yazar Soner Yalçın’a 25. Yıl Basın Özgürlüğü Özel Ödülü’nü, Mümin Ceyhan Kütüphanesi’ne Kent Kültürüne Hizmet Ödülü’nü, Lodoshaber editörü Hakan Göçmez’e Genç Kalemler Ödülü’nü, Sarphan Uzunoğlu’na Özel Akademik Ödül’ü verdi.  Bursagücü Ampute Spor Kulübü de ödüle değer görüldü. ÇGD Bursa Şubesi bu yıl ayrıca 25. Yıl Çevre Özel Ödülü başlığı altında DOSAB Yönetimi ve İnegazi Çimento Fabrikası’na “Kara Ödül” vermeyi kararlaştırdı.