‘‘Ödenmeyecek Ödemiyoruz’’ sanatseverlerle buluştu.

Dario Fo’nun yazdığı, Füsun Demirel’in çevirisini yaptığı Ödenmeyecek Ödemiyoruz isimli oyununun prömiyeri Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yapıldı. Murat Karasu’nun yönettiği, Payidar Tüfekçioğlu, Mine Tüfekçioğlu, Çisil Oral, Aykut İspir, Umutcan Vicnelioğlu, Koray Kurt, Aydın Türk ve Muhammet Avcı’nın rol aldığı Ödenmeyecek Ödemiyoruz izleyiciden tam not aldı. Oyun sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Oyunun sahnelenmesinin ardından konuşma yapan Yönetmen Murat Karasu, bir hayali gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu izleyici ile paylaştı. Karasu, “Değerli emekçi arkadaşlarıma, bu oyunda bizlerden desteğini esirgemeyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve Danışmanı Feza Sosyal’a çok teşekkür ediyorum. Feza Bey bir hayal kurmuştu, bu hayale bizi de ortak etti. Umarım bu hayali bir nebze olsun gerçekleştirmişizdir,” dedi. Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Beril Ünler de özgürlüklerin, demokrasinin ve sanatın kenti Nilüfer’de böyle güzel bir oyun sergiledikleri için tiyatro sanatçılarına çiçek vererek tüm izleyiciler adına teşekkür etti.

Ödenmeyecek Ödemiyoruz yazıldığından bu yana yaşlanmayan ve güncelliğini kaybetmeyen bir hak arama mücadelesini konu ediyor. Birey-devlet-kolluk güçleri arasındaki çok ciddi sanılan, aslında absürt ilişkinin keyifli bir şekilde anlatıldığı Ödenmeyecek Ödemiyoruz, Dario Fo’nun en önemli oyunlarından biri.

Nilüfer Belediyesi Tiyatro’nun ilk oyunu Ödenmeyecek Ödemiyoruz, her cuma ve cumartesi sahnelenecek.