Nilüfer’de öğretmenler unutulmadı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü öğretmenlerle birlikte geçirdi. Başkan Bozbey, Öğretmenler Günü dolayısıyla Nilüfer’deki öğretmenleri okullarında ziyaret ederek, “Nilüfer’in Hikâyesi” adlı kitabı hediye etti.

Başkan Bozbey, Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Beril Ünler ile birlikte Üçevler Şehit Faik Gökçen İlkokulu, Ataevler Kara Mehmet İlkokulu, Akçalar Fahriye Sayarel İlkokulu, Çalı İlkokulu ve Özel Çakmak Anaokulu’nu ziyaret etti. Başkan Bozbey, geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Nilüfer’in 8500 yıllık tarihini anlatan “Nilüfer’in Hikâyesi” adlı kitabı öğretmenlere hediye ederek öğretmenlerin bu özel gününü kutladı.

Bozbey, öğle yemeğini de Özel Çakmak Anaokulu öğrenci ve öğretmenleriyle yedi. Yemeğin ardından da günün anısına öğrenci ve öğretmenlerle birlikte pasta kesildi. Öğretmenler pastanın ilk dilimini Başkan Bozbey’e ikram etti.

Öğretmenlerin değerinin bir güne sığdırılamayacağını belirten Başkan Bozbey,” Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir. Çocuklarımızın davranışlarının, gelişiminin ve gelecekteki düşünlerinin oluşmasında öğretmenlerimizin çok önemli katkıları var,” ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediyesi olarak her zaman eğitime çok önem verdiklerini kaydeden Bozbey, “Bugüne kadar kentte eğitimin en büyük destekçisi olduk. Okullarımızda uyguladığımız projeler Türkiye’ye örnek oldu. Elimizi taşın altına koyarak okullarımıza personel desteği veriyoruz,” şeklinde konuştu.

Renkli kutlama

Nilüfer Belediyesi’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenler için özel bir gece de düzenledi. Suare’de düzenlenen gecede Nilüfer’deki okullarda görev yapan öğretmenler gönüllerince eğlendi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve çok sayıda öğretmenin katıldığı gece Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası’nın fasıl müzikleriyle renklendi. Sanatçı Bengü’nün de sahne aldığı gecede öğretmenler Türk sanat müziğinin unutulmaz eserlerini hep bir ağızdan söyledi. Nilüfer Belediyesi tarafından öğretmenler gününe özel olarak hazırlanan “Elif Öğretmen’in Hikâyesi” adlı kısa film de gecede izlenime sunuldu.

Geceye katılan öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin gurur veren başarılı atılımlarında öğretmenlerimizin büyük emeği olduğuna inanıyorum. Atatürk'ün dediği gibi, "Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür" kuşaklar yetiştirmenin gereğini gönülden benimseyen öğretmenlerimiz, ilkeleri, düşünceleri, yaşam biçimleri ve yaşama toplumun biçimlendirilmesinde önemli rol üstlenmişlerdir,” dedi.

Bozbey’den “atama” eleştirisi

Başkan Bozbey öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntılara da değindi. Bozbey, “Ne yazık ki, bu ülkede, eğitim her zaman tartışmalı ve sıkıntılarla dolu bir süreç yaşamıştır, yaşamaktadır. Şu sıralarda da, yeni idareci atamalarından dolayı sıkıntılar söz konusudur. Eski idarecilerin kendi okullarında kalamamaları, ‘norm kadro fazlası’ olarak değerlendirilip başka okullara gönderilmesi, yılın tam da ortasında büyük mağduriyet yaşatmaktadır. Ve yine eğitimde, öğretmenlerimizin asıl kanayan yarası, atama ayıbı. Yıllarca branşlarında eğitim gören öğretmenlerimiz ne yazık ki atama mücadelesiyle yıpranmaktadır. Ben Öğretmenler Günü’nde, bu ayıbın bir an önce giderilmesini, öğretmenlerimizin hak ettikleri noktalara gelmelerini, özledikleri öğrencilerine, sınıflarına kavuşmalarını yürekten diliyorum,” diye konuştu.