Minik karikatürcülerden uluslararası başarı

Çocukların yeteneklerini geliştirmek ve geleceğin karikatüristlerini yetiştirmek için kurulan Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi’nin minik yetenekleri ulusal ve uluslararası başarıların altına imza atıyor. İtalya’da barış temasıyla çocuklara yönelik düzenlenen 18. Fax For Peace, Fax For Tolerance Karikatür Yarışması’na katılan Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi öğrencileri, yarışmadan üç ödülle döndü. UNESCO destekli, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde düzenlenen yarışmada yeteneklerini sergileyen Karikatür Atölyesi öğrencilerinin çalışmaları jurinin beğenisini kazandı. İlkokul kategorisinde Bartu Akgün ödül alırken ortaokul kategorisinde Ayşen Çelebi ve Deniz Hubup karikatürleriyle yeteneklerini uluslararası düzeyde tescillendirdi.

İtalya’da düzenlenen ödül törenine katılan Nilüferli minik karikatüristler mutluluklarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile paylaştı. Başkanlık makamında çocuklar ve aileleriyle bir araya gelen Başkan Bozbey minik karikatüristleri tek tek kutladı. Çocukların yeteneklerinin keşfedilmesi için üç yıl önce Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi’ni kurduklarını belirten Bozbey, alınan başarılarla gurur duyduklarını ifade etti. Minik Karikatüristler Bozbey’e ödüllü karikatürlerini hediye etti. Başkan Bozbey de çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Ödüle doymuyorlar

Öte yandan Karikatür Atölyesi’nin yetenekli öğrencileri Ozan Erdem Genç, Yasemin Güler ve Onur Atalay da Çorum’da düzenlenen “Sosyal Medya” konulu karikatür yarışması 18 yaş altı kategorisinde altı ödülden üçünü almaya hak kazandı. Aynı yarışmaya katılan Atölye Eğitmeni Mehmet Kahraman da ikinci oldu.

2012 yılında Karikatürist Ahmet Aykanat eğitmenliğinde kurulan Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi’nin yetenekli öğrencileri İtalya’da alınan üç ödülle birlikte ulusal ve uluslararası alanda bugüne kadar toplam 40 ödüle değer görülmüş oldu.