Nilüfer Meclisi’ne engelliler günü damga vurdu

Meclis gündemi öncesi konuşma yaparak günün anlam ve önemine değinen Bozbey, “Biz, engelli yurttaşlarımızla ilgili yalnızca bir gün değil, yılın her gününde duyarlılık taşıyan, hizmetlerini belirlerken engelli yurttaşlarımızın da konforunu, sosyal yaşama katılımını sağlayan projeler üreten bir belediye olarak bir arada yaşayabilmenin çabası içerisindeyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü de bu bakış açısıyla ‘farkındalığı artırma günü’ olarak değerlendiriyoruz. Bugün, her yıl olduğu gibi engellilerle birlikte, çok güzel bir etkinliğe ortak olduk. Çünkü birlikte dengede olduğumuz engelli vatandaşlarımızla çok güzel anları paylaştık. Emeklerinin ürünü olan çalışmaları, keyifle inceledik. Onlarla birlikte şarkılar söyledik, yiyecekler hazırladık. Türkiye’de her 100 evden 5’inde engelli bir vatandaşımız bulunuyor. Türkiye nüfusunun yaklaşık 80 milyon olduğunu düşünürsek bu rakam, 8 kişiden birine karşılık geliyor. Bugün engelli vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmez, gerekli düzenlemeleri yapmaz ve kent yönetiminde onların taleplerini göz ardı edersek yarın çok pişman olabiliriz,” dedi.

Nilüfer’de trafik mercek altına alınacak

Nilüfer’de trafik sorununa çare bulmak için Meclis harekete geçti. Nilüfer Belediye Meclisi bir Trafik Araştırma Komisyonu’nun kurulmasını karar altına aldı. Son günlerde trafikte artan yoğunluk ve ulaşım zorluğuyla ilgilenecek Trafik Araştırma Komisyonu konuyu inceleyecek ve sıkıntıları mercek altına alacak. Komisyon üyeliklerine Atakan Çorbacı, Lütfü Günenç, Kemal İvgen, Gizem Elmas ve Mürsel Durmaz seçildi.