Şümürz Aralık ayı boyunca Nilüfer’de

Nilüfer Belediyesi “Tiyatro” ve Hayal Perdesi ortak prodüksiyonu İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz oyununa izleyicilerin ilgisi sürüyor. Boris Vian’ın ünlü oyunu Reha Özcan, Şebnem Köstem, Selin İşcan, Sevil Akı, Tuba Karabey ve Nihat Alptekin’in sahne performansıyla Aralık ayı boyunca Nâzım Hikmet Kültürevi’nde tiyatro tutkunlarının beğenisine sunulacak. 8 Aralık Pazartesi günü saat 20:00’da sahnelenecek Boris Vian’ın yazdığı Ayberk Erkay’ın Türk tiyatrosuna kazandırdığı oyun, kule şeklinde yüksek bir evde yaşayan ailenin, nereden geldiği belli olmayan gizemli bir sesin yarattığı korkuyla kaçışlarını konu alıyor. Kaçtıkları yer evlerinin gittikçe daralan ve boşalan üst katlarıdır. Neden korktuklarını bile bilmeyen bu insanların her çıkışı, her kaçışı, korku esaretiyle birlikte yalnızlığa, eksilmeye, çöküşe doğru yapılan bir yolculuktur. Kendi ihtiyaçları adına dünyayı reddeden kişilerin en gizli ve karanlık tutkularına yolculuk eden oyun, trajikomik karakterleri aracılığıyla kaybetmeyi ve son yüzleşmeye kadar her şeyin inkârını gözler önüne seriyor.

Boris Vian'ın alaycı trajedisi İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz, izleyicisine ‘Bizi rahatsız eden nedir? Hayatımızda neyi kabul ya da inkâr ederiz; ihtiraslarımız bizi nereye götürür, ne ararız?’ sorularını yöneltiyor.

Nilüfer Belediyesi “Tiyatro” ve Hayal Perdesi ortak prodüksiyonu İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz’ü izlemek isteyenler, biletleri Nâzım Hikmet Kültürevi, Konak Kültürevi ve Uğur Mumcu Sahnesi gişelerinden temin edebilir.

İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz, 8-15-16-21-28-29 Aralık tarihlerinde Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izleyicisiyle buluşacak.