Hacer Kılcıoğlu: Çocuklar bol bol hayal kurmalı

Yazdığı kitaplarla çocukların beğenisini toplayan yazar Hacer Kılcıoğlu, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından her ay düzenlenen Çocuklara Kitap Söyleşileri etkinliğinin konuğu oldu. Nâzım Hikmet Kültürevi ve Üçevler Kütüphanesi’nde düzenlenen iki ayrı söyleşiye Doğanköy, Demirci, Cavit Çağlar, Emir-Koop, Süleyman Cura, Mavi Dünya Koleji, Özel Birey Okulları, Balat Eşref Ergin Ortaokulu ve Hazinedaroğlu Özkan İlkokulu’ndan çok sayıda öğrenci katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de söyleşide çocuklarla birlikteydi.

Aydede Her Yerde kitabıyla Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin 2012 Yılın En İyi Çocuk Öyküleri Kitabı Ödülü’ne değer görülen Hacer Kılcıoğlu, son kitabı On Numara Çocuklar kitabını okuyan Nilüferli minik okurlarıyla kitaplar üzerine sohbet etti.

Çocukların hayal dünyasını keşfetmek için sorular yönelten usta yazar, miniklere tavsiyelerde de bulundu. “Türkiye’de insanların hayal kurması küçümseniyor,” diyen yazar Kılcıoğlu, çocuklardan bol bol hayal kurmasını istedi.

Söyleşide çocukluk anılarını anlatan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de kitaba hasret büyüdüğünü söyledi. Nilüfer Belediyesi olarak gelecek nesillerin kitapla iç içe büyümesi için Türkiye’de örneği bulunmayan Şiir Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi ile çocukların şanslı olduğunu ifade eden Bozbey, Demirci, Misi, Üçevler, Akkılıç ve Şiir Kütüphanesi gibi kütüphanelerin yanı sıra merkez bir kütüphaneyi de hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Çocuklara Kitap Söyleşileri etkinliğinin sonunda Başkan Bozbey usta yazar Hacer Kılcıoğlu’na özel bir tablo hediye ederken Kılcıoğlu da minik okurlarının kitaplarını imzaladı.