‘‘Ülkem için değer’’ dediler, iki okula hayat verdiler

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan Ülkem İçin Değer projesi Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde uygulanmaya başladı. Projenin Bursa ve Sivas illerinde eğitime destek verilmesi ve okulların ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışma başlatan Ülkem İçin Değer Projesi Bursa temsilcisi Semra Kaya’ya bir destek de Nilüfer Belediyesi’nden geldi. Projenin Bursa ayağında 2-5 Aralık tarihleri arasında Nilüfer Güngören İlkokulu’na yapılan ziyaretin ardından okulda eğitim gören 30 öğrenciye ulaşılarak kitap, defter ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. Okulun temel ihtiyaçlarının da karşılandığı projede, Güngören İlkokulu’na pano, çerçeve, sıra, masa, öğretmen kürsüsü, soba ve kömür gibi malzemeler hediye edildi.

Uludağ Üniversitesi Genç Eğitimciler Topluluğu ile Sivas merkeze bağlı Başsöğüt Köyü İlkokulu yapılan ziyarette Bursa’dan toplanan yardımlar Başsöğüt İlkokulu öğrencilerine ulaştırıldı. Projenin ikinci aşaması için de Bursa Yıldırım Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 'Baş+Arı' ve Ülkem İçin Değer eğitimleri verildi.

Ülkem İçin Değer Projesi’nin Bursa temsilcisi Semra Kaya, Bursa’da birçok kurumun kendilerine destek verdiğini belirterek, küçük kalplerin gülümsemesini sağlamak istediklerini söyledi. Semra Kaya, projenin sürdürülebilir olması için yoğun çaba harcadıklarını ve destek verilen okulları belirli aralıklarla ziyaret edeceklerini kaydetti.

Ülkem İçin Değer Projesi’ne Nilüfer Belediyesi’nin yanı sıra Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ve Yıldırım Belediyeleri de destekte bulundu.