Kenan Bengü’den anlamlı bağış

Nilüfer Belediyesi tarafından yaklaşık iki yıl önce açılışı yapılan Türkiye’nin ilk Şiir Kütüphanesi’nin arşivi her geçen gün daha fazla değerli eseri bünyesine katıyor. Nazım Hikmet’in “oğlum” dediği, çağdaşlarına yön vermiş edebiyat insanı Memet Fuat’ın kitaplığında yer alan şiir koleksiyonu, Fuat’ın oğlu Kenan Bengü tarafından Şiir Kütüphanesi’ne bağışlandı.

Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Beril Tanaçan Ünler, Şiir Kütüphanesi’ni ziyaret eden Kenan Bengü’ye, Memet Fuat’ın özel tasarım portresini hediye ederek verdiği destek için teşekkür etti.

Babası Memet Fuat adına açılan kitaplığı inceleyen Kenan Bengü, Şiir Kütüphanesi’nin arşivinin geliştirilmesi için katkılarının süreceğini belirtti. Bengü, dedesi Nazım Hikmet’in Piraye için yazdığı tüm şiirlerin tek çatı altında toplanmasını istedi.