Milletvekilleri Halk Evi’nde vatandaşla buluşuyor

Türkiye’de farklı ve öncü projelere imza atan Nilüfer Belediyesi, yeni bir demokrasi örneğini yeni yılla birlikte hayata geçirdi. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grubu bulunan partilerin Bursa Milletvekillerine oda tahsis edildi. Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen proje kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Nilüfer Belediyesi aracılığıyla kendisinden randevu talep eden vatandaşlarla Halk Evi’nde partisine ayrılan odada bir araya geldi. Milletvekili-halk buluşmasının ilk gününde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Milletvekili Turhan Tayan’a eşlik etti. Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni demokrasi evi haline getirmek istediklerini belirterek, “Nilüfer Belediyesi olarak demokrasiyi yerelden güçlendirmenin daha doğru olacağına inandığımız için bu projeyi başlattık. TBMM’de grubu bulunan partilere birer oda tahsis ederek, milletvekillerinin halkla demokrasi evinde bir araya gelmelerini istiyoruz,” dedi.

Bozbey: “Türkiye’de örnek olacak”

Milletvekillerinin vatandaşlarla parti binaları yerine partilerden bağımsız olan Halk Evi’nde bir araya gelmelerinin önemine dikkat çeken Başkan Bozbey, TBMM’de grubu bulunan partilerin genel başkanlarına, il ve ilçe başkanlarına ve milletvekillerine çağrı mektubu gönderdiklerini söyledi. Bozbey, “Vatandaşlarımız Bursa Milletvekilimiz Turhan Tayan ile bir araya geldiler. Aktardıkları sorunlar ilgili yerlere ulaşacak ve çözüm bulunması sağlanacak. Milletvekillerimizin parti binası yerine halkın evinde, demokrasi evinde halkla beraber bir araya gelmesi çok daha anlamlı olacaktır. CHP grubu adına bu mücadelemize ortak olan Sayın Turhan Tayan’a ilk günümüzde bizlere destek verdiği için teşekkür ederim,” şeklinde konuştu.

Demokrasi adına atılan adımın Türkiye’de örnek olacağını söyleyen Bozbey, halkla görüşen milletvekillerinin performansını yılsonunda vatandaşlarla paylaşacaklarını da kaydetti. Bozbey, vatandaşların randevu taleplerini Nilüfer Belediyesi’ne iletmelerini istedi.

Tayan: “Nilüfer Belediyesi demokrasi çıtasını yükseltiyor”

Nilüfer Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde vatandaşlarla ilk görüşmeleri yapan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, hayata geçirilen çalışmanın önemine dikkat çekti. Tayan, “İçinde bulunduğumuz mekân halkın ayağına gitmek, halkla beraber olmanın çok önemli bir simgesidir. Ben de Bursa Milletvekili olarak CHP’nin başarısı, halkın sorunlarının çözümü için değerli Belediye Başkanımızın bize tahsis ettiği bu mekânda halkla sık sık bir araya geleceğim ve halkımızdan alacağım notları değerlendirerek çözüm bulmaya ve halka verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışacağım. Nilüfer Belediyesi her yıl yeni bir takım hizmet anlayışları ortaya koymak suretiyle, halkı rahatlatan, demokrasinin çıtasını yükselten bir yol haritası çizmek suretiyle bizleri heyecanlandırmakta ve teşvik etmektedir,” diye konuştu.