Nilüfer’de 18 ekip karla mücadele için görevde

Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kar yağışının yeniden yüzünü göstermesiyle birlikte alarma geçti. Meteoroloji yetkililerinin uyarısı üzerine günler öncesinden tedbirlerini alan Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, sabah saatlerinde yağışın başlamasıyla birlikte sahaya çıktı.

Karla mücadele için oluşturulan 18 ayrı ekip, toplam 100 personelle 24 saat boyunca ilçe genelinde görev başında. Karla mücadele çalışması kapsamında Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, greyder, beko loder ve kamyonlardan oluşan toplam 28 araç ile makine yol açma ve tuzlama çalışmalarında kullanıyor.

Ekipler,  araç ve makinelerle Nilüfer’deki tüm ara sokaklar ve Büyükşehir’in sorumluluğundaki birçok anayolda da görev yapıyor. Kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde tuzlama ve greyder ile yol açan ekipler, yolların kapanmaması için aralıksız çalışıyor.

Bin ton tuz depoladıklarını belirten Ulaşım Hizmetleri Müdürü Sibel Yücel Ünlüdağ, ekiplerin yollardaki buzlanmalara karşı 24 saat görev başında olduklarını vurguladı.