Nilüfer’in görünmez kahramanları

Nilüferlilerin kaldırımlarda güvenli şekilde yürümesi için çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 194 mevkici personeliyle yoğun kar yağışının ardından çalışmalarına hız verdi. Öncelikle Nilüfer’in yaya akışının yoğun olduğu yerlerde kaldırımlarda kar küremesi yapan ekipler, sabah 07:30’dan akşam 16:30’a kadar dondurucu soğuğa aldırış etmeden canla başla kaldırımları temizliyor. Haftanın altı günü Nilüfer’in sokaklarını daha yaşanabilir bir hale getirmek için çaba gösteren emekçiler, günde yaklaşık iki buçuk kilometre kaldırım temizlemesi yapıyor.

Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı mevkiciler yıl boyunca ana arterler üzerinde kaldırım temizliği, ot temizliği ve kar temizliği yaparak Nilüferlilerin yaşam kalitesini artırmak için çalışıyorlar.

Meteoroloji Müdürlüğü’nün uyarılarını dikkate alan Nilüfer Belediyesi ekipleri, don ve buzlanma olaylarına karşı vatandaşların kayıp düşmelerini önlemek amacıyla geçiş noktalarında kar küreme çalışmalarına hız veriyorlar.