Şiir ancak sevgiyle yazılır

Edebiyat ve kültür üzerine yazdıklarıyla, şiirleri, antolojileri ve çevirileriyle edebiyat evrenini genişleten çağdaş Türk edebiyatının ilgiyle izlenen ismi Ataol Behramoğlu, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün düzenlediği Şairin Şiir Evreni Söyleşi’ne katıldı. Şiir Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen ve Akif Oktay’ın kolaylaştırıcılığını yaptığı söyleşiye yoğun ilgi vardı. Salonun tıklım tıklım dolduğu söyleşide usta şair “Şiir nedir?” sorusu üzerine görüşlerini dile getirdi.

Para için şiir yazılmaz
Edebiyatçının sırf piyasa için üretmesinin kötü olduğunu söyleyen Behramoğlu, “Şairler bunu iste de yapamaz. Şiir hemen tüketilecek bir şey değil çileli bir iş. Şiir yazmak ancak sevgiyle olur, para kazanmak için şiir yazılmaz,” diye konuştu.

Okurların sorularını da yanıtlayan Behramoğlu, genç şairlere öğütlerinin sorulması üzerine “Daha mantıklı işlerle uğraşın,” diyerek salondakileri güldürdü. Söyleşide okurları için unutulmaz şiirlerini okuyan Ataol Behramoğlu uzun süre ayakta alkışlandı.

Büyük ilgi gören söyleşinin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala yazara özel tasarım portresini vererek teşekkür etti. Kütüphane Koordinatörü Zeynep Terzioğlu da söyleşinin kolaylaştırıcılığını yapan Akif Oktay’a plaket verdi.

Kitaplarını okurları için imzalayan usta şair Ataol Behramoğlu, Şiir Kütüphanesi’ne de çok anlamlı bağışta bulundu. Behramoğlu, daktilosunu, not defterinden birkaç sayfanın kopyasını, gözlüğünü, eski bir cep telefonunu, birkaç şiir kasetini ve isimliğini Şiir Kütüphanesi’ne armağan etti.