‘Nilüfer Belediyesi Çalışan Memnuniyet Anketi’ açıklandı

Ortak kurum kültürü ile hareket eden, mutlu çalışanların temel hedefe ulaştıracağı bilinciyle, onlara adil, etik davranmayı ve daha iyi performans göstermeleri için desteklemeyi, iş yaşam dengesini korumayı ilke edinen Nilüfer Belediyesi bu hedefe yönelik olarak Çalışan Memnuniyet Anketi düzenledi. Yapılan anketle memnuniyet ölçümü yapılırken çalışanların yönetimden talepleri de alındı.

Düzenlenen anketin sonuçlarını Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları ve Müdürlerin katıldığı toplantıda değerlendirdi. Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz, Halk Evi, Alaaddinbey Hizmet Binası ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kütüphane Müdürlüğü’nün üç farklı lokasyonda değerlendirildiğini belirtti. Çalışan memnuniyeti düzeyini ölçmek amacıyla bilimsel düzeyde ve güvenilirliği olan 42 ifadeye yer verildiğini kaydeden Doç. Dr. Kaymaz yüzde 79’luk katılımla 802 kişiyle görüşüldüğünü açıkladı.

Yüz yüze yapılan anket sonucunda personelin 5 üzerinden 4,37’sinin Nilüfer Belediyesi’nde çalışmaktan memnun olduğunu söyleyen Doç. Dr. Kaymaz, “Hiçbir anket her zaman tam doğruyu göstermez. Her birinin kendine özgü iç dinamikleri var ve sonuçlar üzerinde ipuçları veriyor. Yaptığımız ankette çalışanların kendilerini buraya ait olarak hissettiklerini görüyoruz. Çalışanların görüşleri bizim için referanstır. Gerçekten aidiyet duygusu hisseden kişilerin görüşlerine değer vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Zaman zaman çalışanlara yönelik yapılan anketlerde düşük değerlerle de karşılaştıklarını da ifade eden Doç. Dr. Kaymaz, değerlerin düşük olduğu alanların problem olarak değil, çalışanların beklentisi olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Nilüfer Belediyesi’nde genç oranı yüksek

Nilüfer Belediyesi’nde çalışan personelin eğitim düzeyi, yaş ve cinsiyet profilinin de yer aldığı ankette çalışanların yüzde 22,32’si 21-30 yaş, yüzde 40,40’ı 31-40 yaş, yüzde 27,56’sının da 41-50 yaş aralığında olduğu açıklandı. Genç oranın yaratıcılık ve iş potansiyeli açısından önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz eğitim düzeyine de dikkat çekti. Kaymaz, anket sonucunda Nilüfer Belediyesi’nin yüzde 38,78’inin üniversite, yüzde 27,18’inin lise, yüzde 15,59’unun ilkokul ve ortaokul, yüzde 3,62’sinin yüksek lisans, yüzde 0,62’sinin de doktora mezunu olduğunu açıkladı.