Nilüfer Belediyesi personelinden dayanışma çağrısı

Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde bir araya gelen Nilüfer Belediyesi personeli ve sendika temsilcileri 8 Mart’ta kadın dayanışması için çağrı yaptı. Katılımcılar adına açıklama yapan Disk Genel-İş İşyeri Temsilcisi Zerrin Kartal, 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü’nün önemine vurgu yaptı. Kadın merkezli emek, demokrasi ve barış mücadelesinin sembolü olan 8 Mart Kadınların uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü kapsamında bu yıl yine alanlarda olacaklarını kaydeden Zerrin Kartal, geçmişte yaşanan dünyadaki kadın cinayetleri ve haksız uygulamalara dikkat çekti. Kartal, tüm kadınları 8 Mart’ta Kadın Platformu tarafından düzenlenecek yürüyüşe davet ederek şöyle konuştu: “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl 8 Mart‘ta bir dizi etkinlikler yaparak biz kadınlara karşı uygulanan fiziksel, ruhsal ve sosyal ayrımcılık ve şiddete dikkat çekebilmeyi, farkındalık yaratabilmeyi amaçlıyoruz. Ancak geldiğimiz noktada kadına karşı  toplumsal duyarlılığı artırmak bir yana, sosyal ve ekonomik hayatta önümüze dayatma olarak sunulan yaşam koşulları ve kazanılmış haklarımız yönünden daha da geriye gidiyoruz. Kadına yönelik şiddetin giderek arttığı, evde, işte, sokak ortasında her ne sebeple olursa olsun kadınların öldürüldüğü, çocuk yaşta kız çocuklarına tecavüz eden erkeklerin salıverildiği, çocuk gelinlerin "töre" olarak kabul edildiği, kürtaj hakkının elimizden alındığı, ahlak ve namus denildiğinde sadece kadın bedeninin akla geldiği bir dönemi yaşıyoruz. Kadına yönelik artan şiddet, istismar, taciz ve tecavüzlerle, failleri koruyan ve şiddeti meşrulaştıran erkek egemen sisteme razı olmamız, itaat etmemiz isteniyor.”

Gelen tüm eleştirilere rağmen İç Güvenlik Yasası’nın TBMM’de görüşülmeye devam edildiğini belirten Kartal şöyle devam etti. “Her gün akıllara zarar açıklamalar yaparak, kadın üzerinde kurulan tahakkümü meşrulaştıran politikacılar, eril şiddetin farklı biçimleri olarak karşımıza çıkıyor. 8 Mart’ı tüm kadınların kendi rengiyle, kararlılığı ve coşkusuyla, alanlarda kutlayacağımızı, savaşlar, anti demokratik politika ve programlar, kadına yönelik şiddete ve kadın emeğinin değersizleştirilmesine karşı mücadelemizi yükselteceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.”