Halk Evi’nde Çanakkale Zaferi’nin 100. yılına özel program

Savaştan çok barışın sembolü olan Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde, halk dostluğu ve sevgiyi büyütmek için Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda buluşacak.

Cumhuriyet Meydanı’nda 18 Mart Çarşamba günü gün boyu etkinlik düzenlenecek. Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ve Çanakkale Zaferi’ni anlatan açık hava sergisi sabah 10.00’dan itibaren ziyaret edilebilecek. Yine sabah saat 10.00’dan itibaren Halk Evi önünde kurulacak standlarda 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılına özel hazırlanan çizgi roman çocuklara armağan edilecek. Ayrıca 100. yıl anısına hazırlanan asker künyeleri ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye giren eserlerin posterleri vatandaşlara dağıtılacak. İsteyen yurttaşların, kurulacak video kabininde Çanakkale Zaferi’ne ilişkin duygularını görüntülü olarak dile getirebileceği 18 Mart günü, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde açılacak anı defteri de halkın imzasına açılacak.

Saat 17.00’de de Halk Evi önünde tören düzenlenecek. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi personeli ve yurttaşlar katılacak. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek program kapsamında Nilüfer Belediyesi Halk Müziği Korosu Çanakkale türküleri seslendirecek.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında 18 Mart Çarşamba günü saat 20.00’de de Fethiye Kültür Merkezi’nde ‘‘Anadolu'dan Anzaklar’a "Arpanatolia” izleyici karşısına çıkacak.

19 Mart Perşembe günü de Nilüfer Halk Dansları “Bu Bir Savaş Değil Bir Kurtuluş ve Barış Öyküsüdür” isimli özel bir gösteri sunacak. Fethiye Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek gösteri saat 20.00’de başlayacak.

Her iki gösteri de ücretsiz olacak.