Silahla yaralanan köpek Nilüfer’de hayata tutundu

Sokakta yaşayan can dostlara yardım eli uzatan Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ateşli silahla yaralanmış halde bulunan Dogo Argentino cinsi köpeği ameliyat ederek hayatta kalmasını sağladı.

Çalı Mahallesi’nde ateşli silahla yaralanmış halde vatandaşlar tarafından bulunan köpek Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne getirildi. Op. Dr. Ayşe Yazıcı tarafından röntgeni çekilen talihsiz köpeğin göğüs ve ayak bölgesinde çok sayıda saçma olduğu belirlenince ameliyata alındı. Vücudunda yaralanmaya dayalı yanık ve sağ ön bacağında kırık olduğu tespit edilen Dogo Argentino cinsi köpeğe müdahale edildi. Vücudundaki saçmaların temizlenmesinin ardından yaralı köpeğin ayağına platin takılarak yoğun bakıma alındı.

Her canlı değerlidir

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım Merkezi’nde tedavisi süren köpeğin kısa süre içerisinde sağlığına kavuşacağını belirten Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban, sokak hayvanlarına yönelik her geçen gün artan insan terörünün son bulmasını istedi. Büyükçoban, “Biz hayvanların, hangi bahaneyle olursa olsun hedef haline gelmesini istemiyoruz” dedi. Sokak hayvanlarının da yaşam hakkı olduğunu hatırlatan Büyükçoban, insanların empati yapması gerektiğini kaydetti. Mürsel Büyükçoban, “Bu kadar saçmanın kendi bedeninizde olduğunu düşünün. Bu tür yaralanmayla kendinizin karşı karşıya kaldığını düşünün. Her canlı değerlidir ve bu her canlıya biz insanlar tarafından zarar verilmesine bir son verilmelidir” şeklinde konuştu.