Aziz Nesin yaşadığı topluma, borçlu olduğu inancındaydı

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, 2015 Yılın Yazarı: Aziz Nesin etkinlikleri kapsamında 13. Bursa Kitap Fuarı'nda ‘‘O Güzel İnsan: Aziz Nesin’’ söyleşisi düzenledi. Söyleşinin konuğu gazeteciliği başladığı ilk yıllardan ölümüne dek Aziz Nesin’in hep yanında olan Zeynep Oral’dı. Zeynep Oral, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala ile gerçekleştirdiği söyleşi Aziz Nesin'in "Merhaba"sı ile başladı. Gazeteci yazar Zeynep Oral söyleşide yakından tanıdığı Aziz Nesin’i anlattı.

Aziz Nesin'in anne ve babasına olan düşkünlüğünden söz eden Zeynep Oral, Nesin'in hep dile getirdiği gibi, içinde yaşadığı topluma karşı borç duyduğunu, bu doğrultuda da çok çalıştığını ve ürettiğini anlattı. Aziz Nesin'in uğradığı sansüre rağmen asla yılmadığını, mücadelesini hep sürdürdüğüne dikkat çeken Oral, Aziz Nesin ile yapılan röportajların türlü bahanelerle televizyonlarda yayınlanmadığını da anlattı.

Söyleşide Şafak Pala da Nilüfer Belediyesi’nin “2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin” etkinlikleri hakkında bilgiler verdi, Aziz Nesin'i tüm katmandan okurla buluşturmak için çalıştıklarını belirtti.
Yoğun katılımla geçen söyleşinin sonunda, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Berk, Zeynep Oral'a özel tasarım tablosunu armağan etti.