Nilüferli okçular hedefi 12’den vurdu

2 Nisan Dünya Otizm Günü etkinlikleri kapsamında otizm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Ankara’da ‘Otizm için bir ok at, bir de ağaç dik’ sloganıyla yarışma düzenlendi. Yarışmada Nilüfer Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda Kemankeş Geleneksel Okçuluk Derneği işbirliğiyle başlatılan kursa katılarak sertifika alan sporcular Bursa’yı en iyi şekilde temsil etti.  Düzenlenen yarışmada Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nden de üç sporcu yer aldı. Okçuların yumurta atışı, süreli atış ve uzaklaşan puta atışı gibi kategorilerde kabzadaşların geleneksel kıyafetleriyle yarıştığı etkinlikte Engelli Puta Yarışması’nda Nilüfer Bizim Ev grubundan Mustafa Başaran başarılı atışlarıyla birinciliği almaya hak kazandı. Gençler Puta Yarışması’nda Nilüfer Çocukları Grubu’ndan Altuğ User birinci olurken Erkekler Puta Yarışması’nda Kemankeş Geleneksel Okçuluk Derneği’nden Deniz Yazıcı ikinci, Kadınlar Puta Yarışması’nda Nilüfer Çiçekleri Grubu’ndan Melike Karalı ikinci ve Aynur Yuka da aynı kategoride üçüncü oldu.

Ankara Gölbaşı Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen yarışmaların sonunda sporculara madalyalarının yanısıra zihgir ve çeşitli hediyeler verildi.