Turizm Haftası Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı

Nilüfer’deki etkinliklerin yeni adresi Cumhuriyet Meydanı yine geniş katılımlı bir etkinliğe sahne oldu. 39. Turizm Haftası Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Kaymakamlığı ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı.

Etkinliğe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi ile çok sayıda davetli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları Turizm Haftası Kutlama Programı renkli görüntülere sahne oldu.

Nilüfer’in tarihi birikimi ortaya çıkarılıyor

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçenin turizm zenginliklerine dikkat çekti.   Başkan Bozbey şöyle konuştu: ‘Bursa, önemli bir turizm merkezi olma konusunda belki de geç kaldı. İnanılmaz değerler var. Bursa’nın bir parçası olan Nilüfer, yeni konutlarıyla öne çıkıyor ama aslına bakarsanız 8500 yıllık bir tarihe sahiplik ve tanıklık yapmıştır. Bunu bilen kişi sayısı çok az. Çünkü Nilüfer, Nilüfer Çayı’ndan itibaren, Gölyazı da dâhil olmak üzere inanılmaz bir tarihi birikime sahiptir. Bu tarihi birikimi ortaya çıkarma konusundaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Örneğin Misi 2000 yıllık tarihe, Gölyazı da 2300 yıllık tarihe sahip.”

Bozbey Akçalar’da bulunan Aktopraklık mevkiinde yapılan kazılarda 8500 yıl öncesine dayanan tarihi kalıntılara rastlandığına ve gün ışığına çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü hatırlatarak şöyle konuştu: ‘Nilüfer Belediyesi olarak ilgili kurumlarla konuşarak bu alanların açığa çıkarılması konusunda kaynak aktarımı yapıyoruz, destek veriyoruz. Nilüfer, Antik Çağ’ın Bithynia İmparatorluğu’na bağlı Prusa kentinin izlerini taşıyor. Nilüfer’in turizm potansiyelinin farkındayız ve bu amaca uygun hizmetler sunuyoruz.’

Anadolu Arastası

Nilüfer Belediyesi’nin Anadolu Arastası Projesine de değinen Bozbey, bu projenin iç ve dış turizme hizmet edeceğini belirtti. Bozbey ‘81 ilin yaşayan binalarını Anadolu Arastası’nda inşa edeceğiz. Aynı zamanda Kafkas’lardan ve Balkan’lardan da belirlenen, hikâyesi olan yapıların aynısını orada inşaa ederek iç ve dış turizme de destek vermiş olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından program Nilüfer Belediyesi’nin Halk Dansları Topluluğu gösterisi, Kılıç Kalkan gösterisi, Karagöz Hacivat gösterisi ile devam etti.

Programda Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de turizm sektöründe kullanılan kıyafetlerin tanıtıldığı bir defile yaptı. Türkiye’nin yedi bölgesinin turizm açısından tanıtıldığı stantların yer aldığı Cumhuriyet Meydanı’nda, fotoğraf sergisi ve yörük çadırı da kuruldu.