Nilüfer 14. Uluslararası Spor Şenlikleri başlıyor

Spor Kenti Nilüfer’de tam bir ay sürecek şenlik için geri sayım başladı. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri ile kent spora doyacak.

Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Kent Konseyi’nin katkılarıyla 20 Nisan’da başlayacak olan 14. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin bilgilendirme ve program toplantısı, Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda düzenlendi. Yürütme Kurulu üyeleri, çeşitli okullardan idareci ve öğrencilerin katıldığı toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bir ay boyunca sürecek olan dev organizasyon hakkında bilgi verdi.

14 bin öğrenci katılıyor

Amaçlarının spor şenliklerine kentteki tüm öğrencilerin katılımını sağlamak olduğunu söyleyen Başkan Bozbey şöyle konuştu:  “2002 yılından itibaren bu projeyi Nilüferlilerle beraber yürütüyoruz. Spor Şenlikleri’ne Nilüfer’de okuyan 81 bin öğrencimizin katılımını sağlayacak bir organizasyon hedefimiz var. İşte o zaman gerçekten en büyük keyfi bizler alacağız. Amacımız sporun kenti Nilüfer’de hem halkımıza, hem gençliğimize, her yaştan insana spor kültürünü aşılamak, spor bilincini aşılamak ve onları sporun içine çekerek kardeşlik ve barış duygularının pekişmesini sağlamaktır.”

14. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne bu yıl yaklaşık 14 bin öğrencinin katılacağının altını çizen Bozbey, etkinliklerde farklı kültürlerin de biraraya geleceğini söyledi. Spor şenliğinin, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsadığını belirten Bozbey, 8 farklı ülke ve Türkiye’den toplam 13 kardeş şehirden çok sayıda sporcuyu Nilüfer’de ağırlayacaklarını söyledi.

25 branşta müsabaka düzenlenecek

25 branşta toplam 120 kategoride düzenlenecek müsabakalarda bu yıl ilk kez Geleneksel Türk Okçuluğu, Yamaç Paraşütü ve Model Uçak branşlarının da yer alacağını belirten Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de “Okullarımız sadece dersliklerde, sınıflarda, atölyelerde teorik eğitimin yapıldığı, bu doğrultuda mesleki eğitimlerin geliştirildiği üniteler değil. Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Kent Konseyi birlikteliğinde müthiş bir sinerji yaratarak bu yıl 14 bin öğrencimizin katılımıyla 14’üncüsünü gerçekleştireceğiz” dedi.

Bir ay boyunca sporun nabzının atacağı Nilüfer’de, sportif, sosyal, okul öncesi, özel eğitim, ilköğretim, gençler ve büyükler alanında, yaşamın tüm alanlarındaki değerleri içinde barındıran ve atletizmden futbola, badmintondan yüzmeye kadar 25 ayrı branşta heyecan yaşanacak.

Formalar cezaevinde dikildi

Nilüfer 14. Uluslararası Spor Şenlikleri bu yıl ilklere sahne oluyor. Bu yıl ilk kez şenliğin katılımcılarına plaket yerine, Altınşehir’de hazırlanan “Spor Şenliği Korusu” için fidan dağıtılacak. Fidan dikimi, şenlik sırasında gerçekleştirilecek.

Şenliklerde öğrencilere dağıtılacak formalar da Bursa Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlüler tarafından dikildi. Formaların baskılarını Nilüfer İş Okulu öğrencileri yaptı.

Spor Şenlikleri 20 Nisan Pazartesi günü saat 10:00’da düzenlenecek kortejle başlayacak. FSM Bulvarı’nda bulunan Nilüfer Kent Konseyi önünden hareket edecek Spor Şenlikleri Korteji’nin TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu’na ulaşmasıyla  müsabakalar başlayacak.