Havacılık sporunun merkezi Nilüfer oldu

Spora ve sporcuya verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Nilüfer Belediyesi, çok sayıda spor dalının yanı sıra havacılık sporunu da Bursalılar’la buluşturan kurum oldu. Açılan Nilüfer Havacılık Tesisleri bugüne kadar birçok renkli etkinliğe ev sahipliği yaparken, bu spora gönül verenlerin de uğrak mekânı haline geldi. Büyük küçük her yaştan tutkunların eğitim aldığı ve uçuş gerçekleştirdiği tesisler, değişik branşlarda da eğitim ve kurslara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Son olarak Nilüfer Belediyesi Havacılık Sporları ve Türk Hava Kurumu Bursa Şubesi işbirliğiyle açılan flamingo model uçak kursu, Fadıllı Nilüfer Havacılık Tesisleri’nde başladı. Toplam 4 okuldan 248 öğrencinin katıldığı kurs süresince öğrencilere yapılan model uçaklar hakkında bilgiler veriliyor, teknik bilgi ve beceri kabiliyetlerinin gelişmesine de katkı sağlanıyor.

Nilüfer Belediyesi Havacılık Sporları Sorumlusu Rasim Kuşcu “Amacımız çocukların havacılık alanına merak duymaları ve en hareketli oldukları çağda spora gönül vermelerini sağlamak. Bu vesileyle çocuklarımızı en meraklı oldukları bu yaşlarda havacılıkla tanıştırıp, ileriye dönük daha büyük hayaller kurup, sonrasında hedef belirleyerek ilerlemesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür ederim” dedi.

Model uçak kursuna destek veren Türk Hava Kurumu Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Gökgürler de, “Nilüfer Belediyesi ile beraber gerçekleştirdiğimiz Model Uçak Başlangıç Kursu’nu 248 öğrencimize veriyoruz. Kursta hocalarımızla beraber destek olduk. Nilüfer Belediyesi Bursa’da bir ayrıcalık. Tüm isteklerimizi yerine getirmeye çalışan bir başkanımız var. Bizde bunun karşılığında elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Böyle bir kompleks Bursa’da başka bir ilçede yok. Türk Hava Kurumu olarak da elimizden gelen yardımı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde de havacılıkla ilgili kurslar verilmeye devam ediyor. Çevre iller ve Bursa’dan birçok kursiyer temel eğitim, seviye tespit ve uçuş kursları alıyor. THK Bursa Şubesi iş birliğiyle düzenlenen kurslar sonucu başarılı olanlara eğitim sertifikaları veriliyor.