Büyük usta Nâzım Hikmet Nilüfer’de anıldı

Nâzım Hikmet kendi adını taşıyan çınarlıkta Nilüfer Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. ‘Bu Kent Nâzım’ı Sevdi’ başlıklı etkinlikler kapsamında düzenlenen törende mavi gözlü dev, sevenleri tarafından bu yıl da unutulmadı. Anma töreninde Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu açılış konuşmasını yaparken, büyük ustayı hiçbir zaman unutmayacaklarını belirtti.

Törene katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Büyük Usta’nın 52. ölüm yıldönümünde onu çınar ağacının gölgesinde anıyoruz. Nazım için “Bu Kent O’nu sevdi” dedik. Etkinliklerimizi her yıl bu başlıkla, onun doğum ve ölüm yıldönümlerinde yapıyoruz. Büyük Usta’ya Bursa’dan, Nilüfer’den her yıl bir selam gönderiyoruz. Çünkü, ne Nâzım’ı Bursa’dan, ne de Bursa’yı Nâzım’dan ayırmak mümkün. Burada yazdı şiirlerini, halkına buradan seslendi. Aşkını sevdasını, acısını buradan haykırdı. Biz de onun hatıralarını Nilüfer’de yaşatmaya çalışıyoruz. Nilüfer Belediyesi Halk Evimizde de bir bankta, suretini ölümsüzleştirdik. Nâzım Hikmet Kültürevimiz, aynı zamanda Türkiye’nin ilk şiir kütüphanesini de bünyesinde bulunduruyor. Bu tavrımız, Nâzım’a olan vefa borcumuzu karşılamaktan öte, ustanın adını, şiirlerini, öykülerini, eserlerini yaşatma çabasından geliyor” dedi.

Konuşmaların ardından usta müzisyen Vedat Sakman sahte aldı. Bestelenmiş Nâzım şiirlerini büyük bir ustalıkla seslendiren Sakman’a Nilüfer Belediye Tiyatro oyuncuları da okudukları şiirlerle eşlik etti. Yoğun katılımın olduğu gecenin sonunda Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Sakman’a çiçek vererek performansından dolayı kutladı.