Gölyazı’ya tarihi adım

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu Çarşamba’da bulunan makamında ziyaret ederek tarihi M.Ö. 6 yüzyıla dayanan Gölyazı Mahallesi’nin antik kent dokusunu bölgeye kazandırmak için yapmayı planladıkları çalışmaları görüştü.

Başkan Bozbey, doğal güzellikleriyle Türkiye’nin ve dünyanın birçok bölgesinden yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Gölyazı’nın antik tarihi ve kültürel değerleri ile doğal varlıklarının tanıtımının yanı sıra turizminin geliştirilmesi, bölge insanına ekonomik katkı sağlaması ve gelen ziyaretçilerin daha rahat ortamlarda hizmet alabilmesi için Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun desteğini istedi.

Vali Karaloğlu da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in aktardığı çalışmaları olumlu bulduğunu belirtti. Görüşmeler sonucunda Gölyazı’nın doğal ve tarihi dokusunun gelecek kuşaklara aktarılması için Bursa Valiliği’nin koordinasyonluğunda Nilüfer Belediyesi ve ilgili kamu kurumlarıyla birlikte proje ortaklığı kurularak, protokol hazırlanması kararlaştırıldı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu Bursa’nın gün yüzüne çıkarılması gereken çok sayıda tarihi ve doğal güzellikleri olduğunu belirterek bu değerlerin kente kazandırılması gerektiğini söyledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Vali Karaloğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür etti.