Bozbey: Yeni parlamentodan beklentimiz büyük

Nilüfer Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı Konak Kültürevi’nde gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeni parlamentonun ve yeni seçilen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’nın ülkeye hayırlı olmasını diledi. Bozbey, “Ülkemizdeki özgürlükleri, barışı ve demokrasiyi gerçek anlamıyla yerine oturtacak ve bu ülkede kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, kimsenin kimseye bağırıp çağırmadığı, insan olgusu ölçüsünde birbirleriyle karşılıklı tartışma ortamlarını da oluşturacak ve sonuçları da ülkeye fayda getirecek nitelikte hizmetleri bu parlamentodan beklediğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Demokrasinin hava, su ve ekmek kadar önemli olduğunun altını çizen Bozbey, “Eğer bir ülkede demokrasiyi rafa kaldırırsanız, işte o zaman özgürlüğün ne anlama geldiğini gerçekten anlamış olursunuz” dedi.

Özgürlük, demokrasi ve barış konusunda bireysel anlamda herkese önemli sorumluluklar düştüğünü belirten Bozbey, “Bu sorumlulukları sadece parlamentoya bırakmak yetmiyor. Hepimizin sorumluluklara uyması gerekiyor. Temennimiz, yeni parlamentonun özgürlüklerin ve demokrasinin önünde kısıtlayıcı ne varsa ortadan kaldırmasıdır. İnsanların özgürce düşünüp tartışabilmesi, birbirini kırmadan özeline girmeden bunu yapabilecek olgunluğa erişmesi için de sanıyorum bu ülkede en önemli şey eğitim devriminin yaşanmasıdır. Beklentimiz çok büyük. Tabi bu parlamento ne kadar ömürlüdür önümüzdeki süreçte göreceğiz ama bu ülkenin bireyleri olarak beklentimiz oldukça fazla. İnanıyorum ki bu parlamento bunları gerçekleştirir” ifadelerini kullandı.

Manyas’tan ‘Kardeş Şehir’ talebi

Mecliste ayrıca Balıkesir’in Manyas Belediyesi’nin Nilüfer Belediyesi ile kardeş şehir olma talebi de görüşüldü. İki belediye arasında ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamak ve bilgi, deneyim paylaşımı içinde olmak amacıyla Manyas Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisinin kurulması talebi oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Bozbey kararın hayırlı olmasını dileyerek, “İnanıyoruz ki Manyas Belediyesi’nden alacağımız, bizlerin de onlara aktaracağı bilgi ve deneyimler vardır. Bu konuda karşılıklı olarak ziyaretler gerçekleşecek. Böylece kardeşlik ilişkilerinin köprüleri de atılmış olacak” dedi.