Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”nun sahneleyeceği oyunlar belirlendi

Nilüfer Belediyesi “Tiyatro” yeni sezonda da ilgi görecek oyunlarla tiyatro izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”nun yeni sezonda sahneleneceği oyunlar uzun ve titiz çalışmalar sonucunda belirlendi. Çağrı üzerine Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”ya yapılan 42 proje arasından danışma kurulu, sahnelenecek oyunları belirledi.

Nilüfer Belediyesi “Tiyatro” Danışma Kurulu, başvuruda bulunan 42 projeyi isim gözetmeksizin, nitelik ve kentin yapısına uygunluğu açısından 1-3 Temmuz tarihleri arasında değerlendirdi.

Ali Düşenkalkar, Altuğ Görgü, Bora Özkula, Cem Uslu, Ebru Kara ve Nilüfer Belediyesi Sanat Danışmanı Emre Feza Soysal’ın yer aldığı seçici kurul değerlendirme sonucunda 2015-2016 tiyatro sezonu repertuvarı için yetişkin kategorisinde Beliz Güçbilmez’in yazdığı Hakan Altun’un yöneteceği “Çöl Oyunu” ile Yeton Neziray’ın yazdığı Blerta Neziray’ın yöneteceği “Aşk Zamanı Savaş” adlı oyunları Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”ya önerdi.

Kurul, çocuk oyunu kategorisinde de Ahmet Önel’in Nikolai Gogol’un aynı adlı eserinden uyarladığı, Haluk Yüce’nin yöneteceği “Burun” ile Çağrı Yılmaz ve Senem Cevher’in yazdığı ve yönetmenliğini de yapacakları “Grimm Kardeşler” adlı oyunlar da seçici kurul tarafından önerilen projeler oldu.

Ayrıca Nilüfer Belediyesi’nin 2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin etkinlikleri kapsamında da Aziz Nesin’in “Beş Kısa Oyun” adlı eserini Bursa’daki fuayelerde, beldelerde sahnelenmesi de önerildi.

Oyunları repertuvara alınan yönetmenler 8-12 Temmuz tarihlerinde atölye çalışması ile çalışmak istedikleri oyuncuları belirleyecekler.

Nilüfer Belediyesi Tiyatro’dan yapılan açıklamada başvuruda bulunan tüm proje sahiplerine de ilgileri ve emekleri için teşekkür edildi.