Nilüfer Belediyesi “Sağlıklı Kentler Birliği” toplantısına katıldı

Nilüfer Belediyesi’nden Sağlık İşleri Müdürü Aylin Savcı Dalgın, Belediye Meclis Üyesi Ali Uçar ile Özel Kalem Müdürlüğü’nden Salih Özdemir’in katıldığı Finlandiya’nın Kuopio kentinde düzenlenen konferansın ana teması ‘Sağlıklı Kentlere İlişkin Siyasi Seçenekler’ idi.

Konferansta, Nilüfer Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl yeterlilik sağlayarak kabul edildiği Faz VI’nın hedefleri ve beklenen sonuçları Sağlık 2020 eylem planına, sağlık ve refaha ilişkin Avrupa politikasına yönelik stratejik hedefler ve öncelikleri ele alındı. Ayrıca kent sağlığı diplomasisi ve diğer sektörlere erişim, kadın ve yaşlı sağlığına özel bir odaklanma ile eşitlik, esneklik ve yaşam boyu öğrenme ile genel olarak fiziksel aktivite ve aktif yaşam üzerine özel bir odaklanma, sağlıklı kentsel planlama, kentsel yenilik ve teknoloji konuşuldu.

Konferansta sağlık ve kalkınma konularında (Bu yıl Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanacak olan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne yönelik) önemli Avrupalı ve küresel gelişmeler de ele alındı.

WHO Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 98 kentten oluşuyor. Buna ek olarak, Avrupa'daki 30 ulusal sağlıklı kentler ağında 1400 şehir üye olarak yer alıyor.