Gümüşyay Okçuluk Turnuvası’na Nilüfer damgası

Nilüfer Belediyesi ve Kemankeş Geleneksel Okçuluk Derneği iş birliği ile açılan Geleneksel Türk Okçuluğu kurslarında eğitim alan sporcular ulusal ve uluslararası arenada başarıların altına imza atmaya devam ediyor.

Bu yıl Amasya’da gerçekleştirilen 4. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Turnuvası’na katılan sporcular,  madalyalarla döndü. Yurt içi ve yurt dışından toplam 467 sporcunun katıldığı turnuvada mücadele eden Nilüfer Belediyesi Geleneksel Türk Okçuluğu kursiyerleri çeşitli kategorilerde dört madalya almaya hak kazandı.

Kursiyerlerden Gözde Talanay üç derece yaptı. Talanay, Kadınlar Genel Klasmanda ve Kadınlar Sabit Puta 70 metre kategorilerinde iki kez birincilik kürsüsüne çıkarken, Kadınlar Puta Koşusu kategorisinde de ikinci oldu ve altın ödül almaya hak kazandı.

Genç Minikler kategorisinde mücadele eden Berkay Temel de üçüncülük ve altın ödülü almaya hak kazandı.

Takım yarışları kategorisinde de Türkiye birincilik kürsüsüne çıkarken, Ukrayna ikinci, Macaristan ise üçüncü oldu.

Dereceye giren sporcuları kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Ata sporumuz olan okçuluğun hak ettiği yerlere gelmesi ve yaygınlaşması için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Ülkemizi ve Bursa’yı ulusal ve uluslararası alanda en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı kutluyor başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.