Kardeş kent Braila’ya destek ziyareti

Ziyarette Başkan Yardımcıları Ahmet Çakıcı ve Yalçın Işıkyıldız, Braila’nın Avrupa Kültür Başkenti olması için gereken iş birliğini yapacaklarını belirttiler.

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Çakıcı ve Yalçın Işıkyıldız’dan oluşan Nilüfer Belediyesi heyeti, davet üzerine Romanya’nın Braila kentinde gerçekleştirilen ‘Braila Günleri’ etkinliğine katıldı. Çeşitli temaslarda bulunan Nilüfer Belediyesi heyeti, Braila Belediye Başkanı Aurel Gabriel Simionescu ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

Braila Belediyesi’nin çalışmalarını anlatan Simionescu, 2021 Avrupa Kültür Başkenti adaylığını önemsediklerini belirtti. Süreç hakkında bilgiler veren Simionescu, Nilüfer Belediyesi’nin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi.

Nilüfer Belediyesi ile geçtiğimiz aylarda protokol imzaladıklarını hatırlatan Simionescu, Nilüfer Belediyesi’ni her zaman yanlarında görmek istediklerini ifade etti.

Bu tür ilişkilerin dostluğu ve kardeşliği de pekiştireceğini söyleyen Simionescu, “2021 Avrupa Kültür Başkenti adaylığımız sürecinde Nilüfer Belediyesi’nin desteklerini görmeyi arzuluyoruz. Braila, Tuna Nehri kıyısında bulunan, 12 farklı dili barındıran ve kültür bakımından çok zengin bir kent. Biz, bu kültürü yansıtmak istiyoruz. Romanya’dan Avrupa Kültür Başkenti adaylığına toplam 13 il katılıyor. 2016 yılına kadar yapılacak olan elemeler sonucu bu sayı 4’e, sonrasında 1’e inecek. Braila Belediyesi olarak bu yolda Nilüfer Belediyesi ve diğer kardeş kentlerimizi yanımızda görmek istiyoruz. Bu konuda bilgi ve tecrübelerinizden yararlanarak, 2021 Avrupa Başkenti olma iddiamızı daha da güçlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı da, Nilüfer Belediyesi’nin kardeşlik ilişkilerine verdiği önemi vurgulayarak, “Tiyatro, müzikal çalışmalar, resim sergileri, kütüphane projeleri, spor festivali ve kültür sanat alanında üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Braila’nın 2021 Avrupa Kültür Başkenti olacağına inancımız tam” şeklinde konuştu.

Çakıcı, Başkan Simionescu’yu, yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Nilüfer’e davet etti.

Nilüfer Belediyesi heyeti, “Braila Günleri” adı altında düzenlenen çeşitli kültür-sanat etkinliklerine de katıldı.