Mahalle Komitesi’nden park projesine onay

Nilüfer Belediyesi tarafından, Üçevler Mahallesi Denizciler Caddesi üzerinde bulunan alana yapılması planlanan park alanı için Nilüfer Kent Konseyi'nin organizasyonuyla  Üçevler Mahalle Komitesi ve bölge halkı bir araya gelerek projeyi değerlendirdi ve karar verdi.

Park alanında yapılan toplantıya Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Nilüfer Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Tahir Yılmazeli, Nilüfer Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Eylem Ar, Üçevler Mahalle Muhtarı Musa Yılmaz ile Üçevler Mahalle Komite Üyeleri ve çok sayıda bölge sakini katıldı.

Planlanan projenin Üçevler Mahalle Komitesi’nin alacağı karar sonucu uygulamaya geçeceğini belirten Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, “Park alanının, merkezi konumda olduğu için Üçevler Mahalle sakinlerinin birçok talebini karşılayacağını ve bölgeye değer katacağını düşünüyorum. Projeye itiraz etme hakkınız var. Burada önemli olan Mahalle Komitesi’nin alacağı karardır. Buradan çıkacak olan olumlu karar neticesinde planlanan proje uygulamaya geçecek” şeklinde konuştu.

Park alanının daha önce Nilüfer Belediyesi tarafından ağaçlandırıldığını belirten Nilüfer Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Tahir Yılmazeli de “Bu projede Nilüfer Belediyesi olarak mahalle sakinlerinin görüş, öneri ve taleplerini alıp, hep birlikte hareket etmek istedik. Park projesini yapmamız durumunda alanda bulunan ağaçların bir kısmı mevcut şekilde kalacak. Bir kısmının da Üçevler Mahallesi’nde bulunan diğer alanlara nakillerini gerçekleştirmek zorunda kalacağız. Buradan çıkacak olumsuz bir kararda ise ağaçlar, müdahalede edilmeden korunmaya devam edecek. Burada Mahalle Komitesi’nin almış olacağı karara göre hareket edeceğiz. Nilüfer Belediyesi buradan çıkacak olan kararı uygulayacaktır. Bulunduğumuz alan merkezi nitelikte ve bölgenin en büyük park alanı olduğu için birçok vatandaşın ihtiyacını karşılayacak niteliktedir” ifadelerini kullandı.

200 yeni ağaç

Proje hakkında detaylı bilgiler veren Peyzaj Mimarı Eylem Ar, “Yaklaşık 7800 metrekare alan içerisine basketbol sahası, koşu ve yürüyüş yolları, spor alanları, engelli ve engelsiz çocukların bir arada oynayabileceği iki adet oyun alanı, dinlenme alanları ve yeşil alanların olacağı bir proje tasarladık” dedi.

Projenin, ağaçlandırmadan dolayı alanın mevcut haline uygulanmasının mümkün olmadığını vurgulayan Ar, “Alanda bulunan ağaçlar taşınabilecek boy ve yaşta. Buradan çıkacak olumlu karar sonucunda ağaçların bir kısmını koruyacağız, bir kısmının da taşınması gerekiyor. Projenin uygulanması durumunda alanda kalacak ağaçların yanına yaklaşık 200 adet yapraklı ağaç dikilecek” şeklinde konuştu.

Park için "evet" dediler

Yapılan bilgilendirmenin ardından Üçevler Mahalle Komitesi ve bölge sakinleri görüş, öneri ve taleplerini dile getirdi. Projeye, ağaçların bir kısmının korunması koşuluyla onay verdiklerini belirten  bölge sakinleri, “Uzun zamandan beri beklediğimiz projeydi. Ağaçların, projeye uygun şekilde kalmasını, diğerlerinin de yine Üçevler Mahallesi içerisinde bulunan alanlara taşınmasını talep ediyoruz. Mevcut ağaçların yanına yeni ağaçlar da ekleneceği için projenin planlandığı şekilde bir an önce uygulanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Alınan karar sonucunda Nilüfer Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Tahir Yılmazeli, ağaçların taşınma mevsiminde projeye başlanacağını söyledi.