Çalı kadınlarının ‘Ebru’ heyecanı

Kültür-sanatın Bursa’da en önemli merkezi olan Nilüfer’de geleneksel el sanatları da düzenlenen kurslarla geleceğe taşınmaya devam ediyor. Geleneksel Türk el sanatlarının önde gelen dallarından bir olan ‘Ebru’ sanatı Nilüfer Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Çalı Mahallesi’nde düzenlenen kursla kadınları farklı bir çalışmanın içerisine katıyor.

Kaat-ı ve Ebru Eğitmeni Dilek Erim tarafından verilen kurslarda katılanlar farklı bir sanat dalı öğrenmenin heyecanını yaşıyor. Üç hafta boyunca düzenlenen kursa katılan 10 kadın ‘Ebru’ sanatını öğrenerek hem el becerisini geliştirdi hem de sosyal yaşamlarına farklı bir pencere açtı.

Kursa katılan kursiyerler ortaya çıkardıkları eserlerle gelir elde ederek maddi anlamda da emeklerinin karşılığını almayı hedefliyor. Nilüfer Belediyesi ve Dilek Erim’e katkılarından dolayı teşekkür eden kursiyerler, çalışmanın diğer bölgelerde de örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu. Ebru kursu talep geldiğinde Nilüfer’in diğer mahallelerinde de düzenlenecek.