On binler Nilüfer Müzik Festivali’nde coştu

Festivalde on binlerce müzik tutkunu kaliteli müzikle eğlencenin doruğuna çıkarken Tohum Kütüphanesi’ne de bağışta bulunuyor.

Nilüfer’i kültür sanat kenti haline getiren Nilüfer Belediyesi, yine büyük ses getiren bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bursa’da ilk kez düzenlenen Müzik Festivali on binlerce kişiyi Balat Ormanı’nda buluşturdu. Nilüfer Belediyesi’nin “Dünyayı sev, geyiği öp festivale gel” sloganıyla düzenlediği ve 25 grubun yer aldığı Nilüfer Müzik Festivali 4 Eylül Cuma günü başladı. Binlerce katılımcı Cuma gününden itibaren kamp alanına akın ederek çadırlarını kurdu.

İLKLERİN FESTİVALİ

Bursa ilk defa bu kadar geniş kapsamlı bir festivale ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin bağışla girilen festivali olan Nilüfer Müzik Festivali Bursa’nın da ilk kamp alanlı festivali olma özelliği taşıyor.

25 yerli ve yabancı müzik grubunun yer aldığı festival, Türkiye’nin markalara bağımlı olmayan yerel yönetim tarafından desteklenen en büyük organizasyon olma özelliği taşıyor.  Festival alanında güvenliğin sağlanması için her türlü tedbir alındı. Girişler özel eğitimli köpekler eşliğinde aramalar yapılarak sağlandı. Her türlü detayın düşünüldüğü festival alanında iki sahnenin yanı sıra oyun alanları, okuma köşesi, gıda stantları, sağlık kabini gibi tüm ihtiyaçları karşılayacak birimler yer aldı. Geyik Bandosu, müziğiyle festival alanına renk katarken, isteyenler okuma köşesinde vakit geçirdi.

100’ü gönüllü 1000’e yakın profesyonel ekibin görev aldığı festivale 3 günde 60 bin izleyicinin katılması bekleniyor. Festivalde fast food ürünler yerine Nilüfer’deki kadın dernekleri ile işbirliğiyle kurulan stantlarda yerel lezzetler satışa sunuldu.

MÜZİKLE DOLU ANLAR

Nilüfer Müzik Festivali’nde katılımcılar hem kaliteli müzik dinledi hem de bol geyikli, renkli, capcanlı anlar yaşadı.

Nilüfer Müzik Festivali’nde ilk konseri Türkiye’ye reggae müziği sevdiren Sattas verdi. Sattas performansıyla izleyenleri coşturdu. Parçalara eşlik eden katılımcılar doyasıya eğlendi.

Cumartesi günü konserler Can Kazaz ile başladı. Festival katılımcıları Kazaz’ın parçaları ile keyifli anlar yaşarken, ana sahneye çıkan Korhan Futacı ve Kara Orkestra da coşkuya artırdı.

Gündüz kuşağının en çok ilgi çeken konserini ünlü rock şarkıcısı Aydilge verdi. Aydilge’nin parçalarına eşlik eden izleyiciler eğlencenin doruğuna çıktı.