Nilüfer Müzik Festivali’nde Şebnem Ferah rüzgârı

Festival kapsamında rock müziğin kraliçesi Şebnem Ferah,  İngiliz müzik grubu Oi Va Voi ve Latin Amerika’nın asi ruhları Che Sudaka hayranlarına muhteşem konser verdiler.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Nilüfer Müzik Festivali, Bursa’ya unutulmaz bir haftasonu yaşatıyor. Yerli ve yabancı 25 grubun yer aldığı Nilüfer Müzik Festivali dolu dolu geçiyor.

Festivale katılanlar cumartesi günü yerli ve yabancı grupların muhteşem konserleriyle eğlencenin doruğuna çıktı.

Başkan Bozbey’e teşekkür ettiler

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de eşi Seden Bozbey ile birlikte festival alanındaydı. Çadır alanlarını, eğlence alanlarını ve yiyecek stantlarını gezen Bozbey katılımcılarla sohbet etti. Festival katılımcıları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e Bursa’ya böylesine kapsamlı bir festival kazandırdığı için teşekkür ettiler. Eşi Seden Bozbey ile birlikte konserleri de izleyen Bozbey, “Gösterilen ilgi ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Gelecek yıllarda daha da iyi hazırlanarak bu festivali Bursa ile anılır hale getireceğiz” dedi.

Türkiye’de son dönemde artan terör olaylarına da değinen Bozbey terörün amacının insanları eve kapatmak olduğunu belirterek “Terörü başlatıp evlerimize kapanacağımızı düşünenlere en güzel cevabı Nilüfer Müzik Festivali ile veriyoruz. Hiçbir güç birlik ve beraberliğimizi bozmayacak” ifadelerini kullandı.

Che Sudaka ve Oi Va Voi

Alternatif müziklerin de yer aldığı Nilüfer Müzik Festivali’nde sahne alan yabancı gruplar büyük ilgi gördü.

İspanya’da sokak şarkıcılığından Avrupa’nın en önemli festivallerine sıçrayan Latin Amerikalı müzik grubu Che Sudaka,İspanyol müziğini ska, reggae ve rock ile birleştirerek yaptıkları neşeli müzikle katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Che Sudaka’nın ardından The Away Days sahne alırken İngiliz müzik grubu
Oi Va Voi izleyenlere adeta müzik ziyafeti yaşattı.

Şebnem Ferah rüzgârı

Nilüfer Müzik Festivali’nin ilk gün finalini rock müziğin kraliçesi Şebnem Ferah yaptı.  Tıklım tıklım dolan festival alanında on binlerce kişi Şebnem Ferah parçalarıyla coştu.

Ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçiren Şebnem Ferah bu konserin kendisi için anlamının farklı olduğunu söyledi ve gördüğü büyük ilgi için teşekkür etti. Sahne şovuyla izleyenleri bir kez daha kendisine hayran bırakan Şebnem Ferah hiç ara vermeden verdiği konserle Bursa’da bir kez daha gönüllerde taht kurdu.

Gelir Tohum Kütüphanesi’ne

Türkiye’de ilk kez bağışla girilen festival olan Nilüfer Müzik Festivali’ne katılanlar müzikle, doğayla iç içe güzel bir hafta sonu yaşarken Ekoloji Derneği’nin Tohum Kütüphanesi Projesine de katkıda bulunuyor. Festivalin tüm bilet geliri Tohum Kütüphanesi için Eko-Der’e bağışlanacak.  3 günde toplam 60 bin kişinin katılımının beklendiği festival aracılığıyla Nilüfer Belediyesi Türkiye’nin ekolojik geleceği için de önemli bir katkıda bulunmuş olacak.