Nilüfer Müzik Festivali’ne 50 bin kişi katıldı

Nilüfer’i kültür sanat kenti haline getiren Nilüfer Belediyesi, yine büyük ses getiren bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Nilüfer Belediyesi’nin Balat Ormanı’nda düzenlediği Nilüfer Müzik Festivali yerli ve yabancı çok sayıda ünlü müzik grubunu Bursalılarla buluşturdu.

Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı Nilüfer Müzik Festivali, yoğun katılıma rağmen herhangi bir tatsızlık yaşanmadan barış içinde gerçekleştirildi.

Türkiye’den ve yurtdışından 25 grubun yer aldığı Nilüfer Müzik Festivali’ne katılanlar hem kaliteli müzik dinledi hem de Balat Ormanı’nın eşsiz doğasının tadını çıkardı.

4 Eylül Cuma gününden itibaren kamp alanına akın ederek çadırlarını kuran müzik tutkunları, Tohum Kütüphanesi’ne de katkıda bulunmuş oldu.

Her türlü detayın düşünüldüğü festival alanında iki sahnenin yanı sıra oyun alanları, okuma köşesi, gıda stantları, sağlık kabini gibi tüm ihtiyaçları karşılayacak birimler yer aldı. Geyik Bandosu, müziğiyle festival alanına renk katarken, isteyenler okuma köşesinde vakit geçirdi. 100’ü gönüllü bine yakın profesyonel ekibin görev aldığı festivalde fast food ürünler yerine Nilüfer’deki kadın dernekleri ile işbirliğiyle kurulan stantlarda yerel lezzetler satışa sunuldu.

Kaliteli müzik dinlediler

50 bin kişinin katıldığı, 1200 kişinin de kamp yaptığı Nilüfer Müzik Festivali’nin ilk gününde aralarında ünlü rock sanatçısı Şebnem Ferah, Oi Va Voi, Aydilge, Korhan Futacı ve Kara Orkestra’nın da yer aldığı 12 grup sahne aldı.

6 Eylül Pazar gününde de yine 12 grup katılımcılarla bir araya geldi. Pazar günü sahne alan gruplar arasında geleneksel yemen müziklerini jazz, blues ve funk tarzlarıyla harmanlayan Yemen Blues, Gevende, Nil İpek, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Burcu Tatlıses, No Land, Gevende, Can Güngör, Riff Cohen, Adamlar, Dubioza Kolektiv, Yasemin Mori iki ayrı sahnede müzik ziyafeti sundu.

Dubioza Kolektiv grubu sahnedeki performansıyla hayranlarının gönüllerinde bir kez daha taht kurarken hamile olmasına rağmen sahne performansıyla beğeni toplayan İsrailli sanatçı Riff Cohen, izleyenlerden tam not aldı. Festivalde Riff Cohen’in de aralarında bulunduğu birçok sanatçı konser sonrasında da hayranları ile bir araya gelerek imza verdi.

Festivalin finalini pop müziğinin duayen gruplarından Mazhar-Fuat-Özkan üçlüsü yaptı. Yıllara meydan okuyan usta sanatçılar binlerce hayranı için sevilen parçalarını söyledi.

MFÖ üyeleri Dağlıca’dan gelen ve yürekleri yakan terör saldırısı haberi konseri planlanan zamandan önce bitirdi.

Tohum Kütüphanesi’ne bağış yaptılar

Türkiye’de ilk kez bağışla girilen festival olan Nilüfer Müzik Festivali’ne katılanlar aynı zamanda ekolojik gelecekle ilgili önemli bir katkıda da bulunmuş oldular.  Katılımcılar festival bileti almak yerine en az 5 lira ödeyerek Ekoloji Derneği’nin Tohum Kütüphanesi Projesi’ne bağışta bulundular. Bağışçılardan elde edilen gelir kaybolmakta olan yerel tohumları bulmak, üreterek çoğaltmak, saklayarak korumayı amaçlayan Tohum Kütüphanesi’ne aktarılacak.