Nilüfer’den Almanya’ya kültür çıkarması

Kültür - sanat alanındaki çalışmalarıyla örnek olan Nilüfer Belediyesi uluslararası alanda katıldığı organizasyonlara da damga vuruyor. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ‘Müzik Eğitim Çalışmaları’ projesinde yer alan bir grup öğrenci ve öğretmen, kardeş kent Almanya Hanau’da katıldıkları etkinliklerde hünerlerini sergiledi.

İlk olarak Hanau Belediyesi Kültür Merkezi’nde müzik ziyafeti sunan flüt öğretmeni Mine Kara, keman öğretmeni Esra Kurtuluş, piyano öğretmeni Petek İhtiyar, Nilüfer Belediyesi müzik atölyesi öğretmeni Sinan Turhan ve öğrenciler Volkan Karakaş, Bilgesu Çakır, Akbel Çoban, Ece Aydınlı, Eliçin Su Aksoy, Güliz Başaran izleyenlerden tam not aldı. Hanau Belediye Başkanı Klaus Kaminsky ve meclis üyelerinin izlediği öğrenciler dünyaca ünlü bestekârların eserlerini başarıyla seslendirdi.

Konser sonrası hayranlığını ve memnuniyetini dile getiren Hanau Belediye Başkanı Klaus Kaminsky, “Sizler için kutsal olan bayram gününde buraya geldiğiniz için yürekten teşekkür ediyorum. Kardeş şehir projesine adım atarken bizler bu tür ilişkileri hedeflemiştik. Üst düzeydeki sorumluların ilişki ve ziyaretlerinden çok bu tür projelerin hayata geçirilmesi çok daha önemli. Bir birimize katkı sağlayacak projeleri geliştirip uygulamak, kurumlarımızın da halkların da bağlarını daha verimli güçlendirecek. Öğrencileri ve öğretmenlerini başarılı performanslarından dolayı kutluyorum. Hanau’ya hoş geldiniz. Başkan Mustafa Bozbey ve tüm Nilüfer’e sevgilerimizi gönderiyoruz” dedi.

Almanlar ayakta alkışladı

Nilüfer heyeti daha sonra Steinheim Kültür Merkezi’nde müzik resitali sundu. Hanau Müzik Okulu öğrencilerinin de performansını sergilediği gecede Nilüferli genç müzisyenler izleyenleri mest etti. Mozart, Quantz, G. Zamphir, İsmail Dede Efendi gibi dünyaca ünlü isimlerin bestelerini başarıyla seslendiren öğrenciler ayakta alkışlandı.  Alman öğrenciler de performanslarıyla beğeni topladı.

Gecede konuşan Hanau - Nilüfer Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Kuşçu da mutluluğunu dile getirdi. İki ülke arasında tarihsel geçmişe bağlı bir dostluk olduğuna vurgu yapan Kuşçu, “Hanau ve Nilüfer arasında yapılan kardeşlik protokolüyle var olan bağların güçlenmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bugün güzel bir müzik projesinde bir araya geldik. Müziğin birleştirici yönüne bugünde yakından tanık olduk. İki ülke öğrencilerinin performansları bizleri mest etti. Böyle güzel projelerle ilişkilerimizi daha da kuvvetlendireceğiz” diye konuştu.

Ziyaretin son gününde de öğrenciler Steinheim Kilisesi’nde müzik dinletisine imza attı. Flüt, piyano, keman eşliğinde muhteşem bir konser veren öğrenciler Alman halkının beğenisini topladı.