Nilüfer’de parklar yenileniyor

Nilüfer Belediyesi parklarına revize çalışmalarıyla yeni bir çehre kazandırıyor. 233 parkı ve 700 bin metrekareyi aşkın yeşil alanlarıyla Türkiye’ye örnek Nilüfer Belediyesi, revize çalışmaları başlattı. Geçmiş yıllarda açılışı yapılan ve zaman içerisinde yoğun kullanım sonucu bakım gereken parklarda yenilemelere başlandı. Çalışmalar ilk olarak Konak Mahallesi’nde bulunan Açelya Parkı ve Koşu Yolu’nda başladı. 2 aylık çalışma sonucu yeni bir görünüme kavuşan parkta, spor aletleri, oyun grupları yenilendi. Ağaçlandırma ve bitkilendirmelerin de yapıldığı parkta bulunan 180 metrelik koşu yolunun da kaplama malzemesi tamamen değişti. Yaklaşık 3 bin metre kare alana sahip Açelya Parkı ve Koşu Yolu’nun ardından İhsaniye Çocuk, Konak Gözde ve Karaman Değirmen parklarında da revize çalışmalarına başlandı. Nilüfer Belediyesi ilçedeki gereksinim duyulan tüm parklarında yenileme ve bakım onarım çalışmalarına devam edecek.