Nilüfer’den Çankaya’ya kıyaslama ziyareti

Basın Bürosu, Tanıtım Ofisi’nden grafiker ve sosyal medya sorumlusunun da yer aldığı heyet, Çankaya Belediyesi’nde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve ilgili birimlerle temaslarda bulundu.

Çalışma sistemleri ve kullanılan modeller hakkında her iki belediye çalışanlarının karşılıklı bilgi paylaşımında bulunduğu ziyarette Çankaya Belediyesi’nin Hoş Geldiniz Masası, Çözüm Merkezi gibi birimlerinde de uygulamalar yerinde incelendi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayfer Karayel de haber merkezinde görüntülü ve yazılı basına yönelik çalışmaları, arşiv sistemi ve yayınları hakkında detaylı bilgi verdi.

Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya da Nilüfer Belediyesi çalışanlarını makamında kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaya, “İki belediye arasında bu tür ziyaretler ilişkileri güçlendirecektir. Çankaya ve Nilüfer’deki uygulamaları gözlemleyip ortak projeler üretebiliriz, karşılıklı yardımlaşmalarda bulunmak çok önemli.

Her iki belediyenin de birbirinden örnek alacağı projeler mutlaka var. Bizler de Nilüfer’e gelip uygulamaları yakından gözlemlemek isteriz” dedi. Çankaya Belediyesi’nin yeni projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, bin kişilik bir kültür merkezini ve Çankaya’nın önemli eksiklerinden biri olan yüzme havuzunu da halka yakın zamanda kazandırmak için çalışma başlattıklarını belirtti.

Nilüfer Belediyesi çalışanları Çankaya Belediyesi’ne ait proje ve merkezlerde de incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı. Ziyaret kapsamında Çankaya Belediyesi’ne ait gündüz çocuk bakım evleri, Çansera Kent Bahçesi, Ahlatlıbel Spor ve Sosyal Tesisleri,  Çankaya Evi gibi birimleri de gezerek yerinde inceleyen Nilüfer Belediyesi heyeti Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açılan ve Türkiye’ye ilk kez gelen Dünya’nın Renkleri Sergisi’ni de gezme fırsatı buldu.