Alman çoban köpekleri Nilüfer’de hünerlerini sergiledi

Üçevler Nilüfer Belediyespor Tesisleri’nde yapılan ve iki gün süren yarışlar kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Yağmur ve Ankara’da yaşanan patlama sonucu buruk bir havada süren yarışmada büyük heyecan yaşandı. Yapılan ‘iş köpekleri sınavı ve ırk standartları’ yarışmalarında dereceye giren köpek ve sahipleri ödüllendirildi. Ralf Wille ve Ahmet Karataş’ın hakemliğini yaptığı yarışmada 3-6 aydan 24 ay üstü Kral Sınıfı’na kadar erkek ve dişi kategorilerinde yaklaşık 100 köpek yarıştı.

Yarışma sırasında yaşanan heyecana Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu ve Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Karamık da ortak oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptığı konuşmada Ankara’da dün yaşanan patlama sonucu hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerken, terörü lanetledi. Yarışmanın buruk bir ortamda yapıldığına da dikkati çeken Bozbey, “Biz Nilüfer’de yaşayan her canlıya değer veriyoruz. Burada altını çizmek istediğim bir konu var. Bu yarışmada sponsor firma tarafından bağışlanan 200 kg kedi ve köpek maması tamamen sokak hayvanları için kullanılacak. Nilüfer Kent Konseyi ve Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün ortaklaşa yürütmüş olduğu proje kapsamında sokak hayvanlarına dağıtımı sağlanacak.

Bu ücretsiz mamaları sokak hayvanlarına kendileri dağıtmak isteyen vatandaşlarımız, Veteriner İşleri Müdürlüğümüze giderek temin edebilirler. Böylelikle vatandaşlarımız, sokaklarında yaşayan can dostlarını hiçbir aracı olmadan kendileri gülümsetme şansı bulabilir. Bu yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karataş da desteklerinden dolayı Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ahmet Karataş Başkan Bozbey, Ali Karamık, Adil Kayaoğlu, sponsor firma temsilcileri ve emeği geçenlere birer teşekkür plaketi verdi. Programın son bölümünde protokol ve yarışmacılar ‘Bir söz bir nefes yeter, adı barış olan’ yazılı pankart ile toplu fotoğraf çektirerek, barış mesajı verdiler.