Wushu Kung Fu Cumhuriyet Kupası’nda madalyalar sahiplerini buldu

Sporun her dalına destek vererek Nilüfer’i spor kenti yapma yolunda çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi, Wushu Kung Fu Cumhuriyet Kupası’nda da sporcuların yanındaydı. Gürsu Spor Salonu’nda düzenlenen Cumhuriyet Kupası’na sporcuların ilgisi büyüktü. 15 Kulüp ve 120 sporcunun katıldığı Wushu Kung Fu Cumhuriyet Kupası genç, büyük, bay, bayan, sanda müsabakalarında 20 hakem görev yaptı. Heyecanlı geçen müsabakalarda katılımcı kulüpler arasında Yeşilova Zafer Gençlik ve Spor Kulübü birinci, Bursa Şampiyonlar Spor Kulübü ikinci olurken, İnegöl Anadolu Gençlik ve Spor Kulübü ile Arslan Osmanlı Spor Kulübü de üçüncülüğü paylaştı. Karşılaşmalarda dereceye giren sporculara 45 altın madalya, 45 gümüş madalya ve 40 bronz madalya verildi. Centilmence gerçekleşen müsabakalardan dereceye girerek madalya ile ayrılan sporcular Cumhuriyet Kupası’na destek verdiği ve her zaman sporcunun yanında olduğu için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür ettiler.

Wushu Kung-Fu Bursa İl Temsilcisi Ayhan Korkmaz bu spor dalına olan ilginin giderek arttığını belirterek "Son 3 yılda 50 milli sporcumuz oldu, bunların arasında Avrupa şampiyonlarımız ve dünya şampiyonalarımız var. İl  çapında yıl içinde 10 müsabaka gerçekleştirmeye başladık, ayrıca iller arası müsabakalarda ve Türkiye şampiyonalarında da madalyaya doymuyoruz” dedi.