Cumhuriyet Yürüyüşü için Makedonya'dan geldiler

Dernek üyeleri Cumhuriyet Yürüyüşü öncesinde Başkan Bozbey'i ziyaret ederek daveti için teşekkür ettiler.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in geçtiğimiz aylarda belediyeden bir heyet ile Balkanlar'a düzenlediği  teknik gezide ziyaret ettiği Üsküp’te bulunan Makedonya Atatürkçüler Derneği’nin üyeleri Cumhuriyet Bayramı'nda Bursa'ya geldi.

Başkan Mustafa Bozbey’in daveti üzerine Nilüfer’e gelen Dernek Başkanı Halil Abdullah ile dernek üyeleri Nilüfer Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Bozbey'in makamında gerçekleşen ziyarette dostluk rüzgârları esti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizleri orada ağırladınız ve misafirperverliğinizin sonucunda Nilüfer’de tekrar buluştuk. Özellikle Cumhuriyet Bayramı’nda bizlerle birlikte olma isteğinizden mutluluk duymuştuk. Sizleri ülkemizin en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramı’nda ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Hep birlikte Cumhuriyet yürüyüşünde olacağız” dedi.

Atatürkçüler Derneği’nin o topraklarda olduğunu duyduklarında heyecanlandıklarını belirten Başkan Bozbey, “O bölgede özellikle Atatürk’ün fikirlerinin, düşüncelerinin paylaşılabilir, korunur olması ve bu düşüncelerin gençlere yaygınlaştırma konusunda bir mücadelenin olması bizleri son derece duygulandırdı. Mustafa Kemal Atatürk yalnızca asker yönüyle değil, insan yönü, sanata spora ve bilime verdiği önemle, bu alanlardaki çalışmalarıyla da tanınmalıdır. Bizler de dedelerimizin yaklaşık 450 yıl kalmış olduğu o topraklara gidip yeni dostluklar kurmaya çalışıyoruz. Bu kolay bir şey değil. Türk insanının en önemli özelliklerinden biri göçebe bir toplum olması. Bu göç hâlâ devam ediyor. Dilimizi, kültürümüzü ve inancımızı kaybetmemiş olmamız çok önemli. Duygularınızı çok iyi anlayabiliyoruz. O topraklarda kültürünü, dilini ve inancını koruyarak yerleşik düzene geçmiş birçok insan var. Onların hepsi bizim akrabamızdır. Biz öyle görüyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü de minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Cumhuriyet coşkusuna katılmak gurur verici’

Cumhuriyet Bayramı’nda Türkiye’de ilk kez coşkuya ortak olacaklarını ifade eden Makedonya Atatürkçüler Derneği Başkanı Halil Abdullah da, “Derneğimize yapmış olduğunuz ziyarette verdiğiniz sözü yerine getirmenizden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sözde durmak her şeye bedeldir. Bugün de bizleri çok iyi ağırladınız. Çocuklarımızın buralara gelmeleri çok önemli. Teşekkürlerimizi sözle ifade edemem. Cumhuriyet Bayramı olması ve bizim ilk kez bu coşkuyu burada tatmamız ayrı bir gurur kaynağı olacak. Bu akşam “Cumhuriyet Benim, Benim Cumhuriyetim” yürüyüşünde bizler de coşkuya ortak olacağız, birlikte yürüyeceğiz. Gerçekten duygularımı anlatacak söz yok. Bizi o topraklarda yalnız bırakmadınız. Umarım bu dostluk kalıcı olur. Her şey için teşekkür ederiz” dedi.