Odryses’ten Nilüfer’e uzanan yolculuk Gölyazı’da son buldu

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Odryses’ten Nilüfer’e Uluslararası Nilüfer Sempozyumu’ Gölyazı Kültürevi’nde yapılan oturumla sona erdi. 5 ülkeden ve Bursa’nın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 70 akademisyenin yer aldığı sempozyumun üçüncü gününde Apollonia kentinin geçmişi ve tarihi izleri ele alındı.

Prof. Dr. Mustafa Şahin’in oturum başkanlığını yaptığı sempozyumun son gününde, Doç. Dr. Derya Şahin, Prof. Dr. İ. Hakan Mert, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bilir, Oktay Dumankaya, Doç. Dr. Güven Gümgüm ve Asiye Gözde Arı söz aldı. Apollonia’nın tarihi, friz blokları, kültürel izleri ve sikkelerinin ele alındığı oturumlarda bilgi ve belgelerde katılımcılarla paylaşıldı.

Oturum sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Zekeriye Işık, Başkan Mustafa Bozbey adına konuşmacı akademisyenlere günün anısına plaket verdi.

Gölyazı’daki oturumda antik dönemde sikke basımı atölye çalışması da yapıldı.

Konuşmacılar sempozyumun ardından bölgede inceleme gezisi de yaparak tarihi izleri yerinde görme fırsatı buldu.