Süreyya Berfe şiir tutkunlarıyla buluşuyor

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ünlü şairleri meraklıları ile buluşturmaya devam ediyor.

1969 yılında yayımlanan ilk kitabı Gün Ola’dan beri kendine özgü rengini hep taşıyan önemli şair Süreyya Berfe, Şairin Şiir Evreni söyleşilerinin Kasım ayı konuğu oluyor.

Söyleşi, 17 Kasım Salı günü saat 19.00’da Şiir Kütüphanesi’nde Selahattin Yolgiden’in sorularıyla gerçekleşecek. Süreyya Berfe ile sevenlerini buluşturacak söyleşiye mini bir sergi de eşlik edecek.

Süreyya Berfe, Hikmet Süreyya Kanıpak adıyla 1943’te İstanbul’da doğdu.

1972'yılında Ali Özgentürk ile Asyalı dergisini çıkaran Berfe’nin ilk şiiri 1961'de Zeren dergisinde çıktı. Şiirlerini Süreyya Kanıpak imzasıyla 1965'e kadar Düzlem, Zeren, Yelken, Türk Dili, Soyut gibi dergilerde, daha sonraki şiir ve yazılarını Papirüs, Yeni Dergi, Yazı, Forum, Oluşum, Soyut, Ant, Yeni Edebiyat, Yeni a, Birikim, Milliyet Sanat, Defter, kitap-lık, Gösteri dergileriyle Yeni Gazete ve Ulus gazetelerinde yayımladı. 1966'da "Kasaba" adlı şiiriyle kazandığı Türkiye Milli Talebe Federasyonu Kültür Yarışması birincilik ödülü, tanınmasını sağladı.

İlk şiirlerini İkinci Yeni akımından etkilenerek yazan şair, 1966'dan sonra halk şiiri geleneğinin zengin kaynağından beslenen yeni bir şiir dili kurmanın olanaklarını aradı. Daha sonraki şiirlerinde halk şiirinin olanaklarından yararlanarak gerçekçi temaları, sağlam gözlemlerle, sıcak ve içtenlikli bir hava içinde veren Berfe’nin Hepsi O Kadar adlı şiiri Ece Ülker ve Vedat Sakman tarafından bestelendi.

Ahmet Büke çocuklarla buluşuyor

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü 17 Kasım Salı günü çocukları da ünlü bir yazarla buluşturuyor. Çocuklara Kitap Söyleşileri kapsamında çağdaş edebiyatımızın önemli öykücülerinden Ahmet Büke’yi konuk ediyor. Ahmet Büke, iki ayrı oturumda gerçekleştirilecek söyleşide ortaokul öğrencileriyle buluşuyor.

Büke ilk olarak saat 10.30’da Nâzım Hikmet Kültürevi’nde, ardından da saat 14.00’te Üçevler Kütüphanesi’nde çocuklarla bir araya gelerek kitaplar üzerine sohbet edecek.