Tahtalı’ya Nilüfer Belediyesi’nden Anasınıfı

Eğitim ve öğretime verdiği desteklerle örnek alınan bir belediye olan Nilüfer Belediyesi, yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tahtalı İlkokulu Anasınıfı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tahtalı İlkokulu bahçesinde yapılan Anasınıfı’nın açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanları, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Tahtalı İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Yusuf Ankara, Tahtalı Mahalle Muhtarı Mehmet Oktay, öğrenciler, öğretmenler ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bizi biz yapan öğretmenlerimizi minnetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin, gurur veren tüm başarılı atılımlarında Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine yürekten bağlı öğretmenlerimizin çok büyük emekleri olduğunu biliyorum” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar eğitime fiziki katkılar sağladıklarının altını çizen Başkan Bozbey, “Okul gerektiğinde okul, ek derslik gerekiyorsa ek derslik, anaokulu gerektiğinde anaokulu yapmaya çalışıyoruz. Stratejik planımızda var olan fiziki hizmetlerimizi öteleyerek, oradaki bütçeyi eğitime aktarıyoruz. Bu konuda da öncü ve önder olduğumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘Eğitime desteğimiz devam edecek’

Okullara yardımcı personel desteği vererek Türkiye’de bir ilki de gerçekleştirdiklerini belirten Bozbey, “Yardımcı personel ve eğitime vermiş olduğumuz fiziki destekler konusunda Türkiye’de örnek alındığımızı biliyoruz. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz yavrularımızın eğitimlerinde Nilüfer Belediyesi her zaman yanlarında olmuştur, olmaya da devam edecektir” şeklinde konuştu.

Tahtalı İlkokulu Anasınıfı’na Mahalle Komitesi, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Emekliler Çalışma Grubu’nun da destek verdiğini belirten Başkan Bozbey, “Belediyemiz, Tahtalı’daki önemli bir ihtiyacı karşıladı.  Kadın Meclisimiz perdelerine kadar didindi, uğraştı. Emekliler Çalışma Grubumuz çocuklarımızın yaşlarına uygun kitapları temin etti” dedi.

Kılıç: Nilüfer Belediyesi’nin desteği takdire değer

Nilüfer Belediyesi’nin eğitim alanındaki desteklerini her zaman hissettiklerini belirten Nilüfer  Kaymakamı Mustafa Kılıç, “Biz, ilçe olarak belediyemizle ne kadar övünsek az. Nilüfer Belediyesi, her yıl bütçesinin belli bir kısmını, eğitim ve öğretim hizmetlerinin daha iyi  hale getirilmesi, bu alanda görülen eksiklerin giderilmesi için ayırıyor. Nilüfer Belediyesi’nin desteği takdire değer” dedi.

Eğitim ve öğretim alanında yaptığı hizmetlerden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür eden Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de, “Anasınıfı ile birlikte, miniklerimiz ve çocuklarımız, gözlerindeki ışıltıyı, umudu, yarının aydınlık Türkiye’sinin parlak ufuklarına dönüştürebilme imkanlarına daha çok sahip olacaklardır. Biz eğitimciler, varlık nedenimizi işte o miniklerimizin, çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıya borçluyuz. O ışıltıya borcumuzu ödemek için varız” dedi.

Konuşmaların sonunda Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç  yapmış olduğu tüm hizmetler için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür ederek plaket verdi.

Tören öğrencilerin şiir ve gösterileri ile renklendi. Gösterinin ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey protokol üyeleri  ve minik öğrencilerle birlikte Tahtalı İlkokulu Anasınıfı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Bozbey, protokol üyeleriyle birlikte Tahtalı İlkokulu Anasınıfı ‘nı gezdi,  minik öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Bozbey  öğretmenlerin de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, kapak tasarımı öğrenciler tarafından tasarlanan Aziz Nesin’in ‘Bir Sürgünün Anıları’ adlı kitabını hediye etti.

Toplam 145 metrekare kapalı alana sahip olan anasınıfında, derslik, çocuk oyun odası, yemek odası ve destek odasıyla 185 metrekarelik dış mekan çocuk oyun alanı bulunuyor.