Nilüfer Oryantiring Yarışları’na ev sahipliği yapıyor

Çok sayıda spor organizasyona ev sahipliği yapan Nilüfer, bu defa Nilüfer Kupası ve 1. Kademe Dilay-Cem Kerman Oryantiring Yarışları’na sahne olacak. Sporun ve sporcunun dostu Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye Oryantiring Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştireceği Oryantiring Yarışları  27-28-29 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Oryantiring sayesinde tanışıp evlenen ve 2011 yılında terör saldırısına kurban giden Dilay-Cem kerman anısına düzenlenen yarışlara Bursa’nın yanı sıra farklı illerden yaklaşık 1600 sporcu katılacak. Elit ve yeni başlayanların yer alacağı Nilüfer Kupası ve 1. Kademe Dilay-Cem Kerman Oryantiring Yarışları 36 kategoride gerçekleşecek. Uzman haritacılar tarafından belirlenen parkurlarda gerçekleşecek etkinlikte bireysel ve takım yarışları olacak.

Yarışlar 27 Kasım Cuma günü Uludağ Üniversitesi’nde başlıyor. İlk gün gerçekleşecek Sprint Yarışları  11.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.

28 kasım Cumartesi günü de 11:00 – 17:00  saatleri arasında  Hüseyin Alan Köyü’nde Klasik Mesafe Yürüyüşü olacak. Cumartesi günü ödül töreni öncesinde saat 13.30’da da Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Ekibi gösteri sunacak.

Şampiyona’nı son günü olan 29 Kasım Pazar günü de Gölyazı’da Sprint Yarışı düzenlenecek. Pazar günkü yarışlara da yine Nilüfer Belediyesi Halk Dansları ekibi ile Türk Halk Müziği Korosu katılımcılara keyifli anlar yaşatacak. Pazar günkü yarışların ardından da dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Bozbey: Oryantiring sporu, Nilüfer’le Bursa’da özdeşleşecek

Nilüfer Belediyesi’nin, sporun ana dallarını desteklemenin yanı sıra, farklı alanlara ve amatör sporlara da büyük önem veren bir kurum olduğunun altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Sporun, sporcunun, bilimin ve teknolojinin, eğitimin kenti Nilüfer’de, bu kez, zeka ve fiziksel becerinin aynı potada eridiği, “oryantiring”  ile  karşınızdayız. Oryantiring Kademe Yarışları’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Şampiyonanın hem Nilüfer hem de Bursa adına önemli bir tanıtım fırsatı anlamına geldiğini belirten Başkan Bozbey, “Oryantiring sporu, Nilüfer’le Bursa’da özdeşleşecek” şeklinde konuştu.

İnsana ve spora değer veren bir kurum ile işbirliği yapmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Türkiye Oryantiring Federasyonu As Başkanı Koray Dever de, “Hayalim, Gölyazı’da böyle bir yarışma düzenlemekti. Buna vesile olan herkese teşekkür ederim. Oryantiring, her yaştan insanın yapabileceği bir spor. İnsanların birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu anda kişilerin hiç tanımadığı insanlarla birlikte bir günü paylaşmış olması çok güzel bir şey” dedi.

Oryantiring nedir?

Oyantiring her türlü arazide yapılabilen, sporcuların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda bulmaya çalıştığı bir doğa sporudur. Bireysel veya takım olarak ve genelde ormanlık alanlarda yapılır. Sporcuların amacı, harita üzerine çizilmiş ve önceden araziye yerleştirilmiş hedefleri en kısa zamanda ve en az hatayla koşarak bulmaktır. Oryantiring; aynı zamanda hem oryantasyonu hem navigasyonu hem de rota bulmayı içinde barındıran ve bunları spor çatısı altında birleştiren keyifli ve eğitici bir faaliyettir.